изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:56 EEST
КРЕДИТИРАТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ДОМАТИ И ПИПЕР    
НовиниДържавен фонд „Земеделие” ще прилага две нови краткосрочни  кредитни линии – за закупуване на семена/разсад, торове и препарати за растителна защита за производство на пипер и на домати реколта 2010, съобщиха от ДФ „Земеделие”.

За отпускане на целеви кредити за семена, торове и препарати за производството на пипер, бе гласуван общ бюджет от 4.2 млн. лв. По кредитната линия за закупуване на разсад, минерални торове и препарати за растителна защита за производството на доматите е утвърден общ ресурс от 1.5 млн. лв. За получаването им земеделските стопани могат да кандидатстват от днес до 15 юни 2010 г. След договарянето им, кредитите ще се отпускат в срок до 15 юли 2010 г., а крайната дата за погасяването им от производителите е 20 декември 2010 г.
По схемата за доматите кредитът ще е в размер на 390 лв. на декар, като производителите могат да кандидатстват за площ от минимум 10 декара и максимум 350 декара. За пипера е определен размер на кредита от 420 лв. на декар. Минималната площ, която трябва да обработват производителите на пипер, за да кандидатстват за заем е 10 декара, а максималната – 200 декара.
 


Сходни връзки

КРЕДИТИРАТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ДОМАТИ И ПИПЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди