изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:44 EEST
МИХАИЛ ШАШНА НАЦИОНАЛНО ЖУРИ С ДОБРУДЖАНСКИ ПРАЗЕНИК    
ОбществоМладежът усвоява тънкостите на занаята в "Добруджански хляб" АД

Това е благородна професия! Така - лаконично, но достатъчно изчерпателно Михаил Пламенов определя хлебарството. Или по-скоро - изкуството да омесиш и опечеш хляба, да вложиш много старание, майсторлък и любов.
Младият кулинар е 12-окласник във Професионалната гимназия по туризъм и завършва специалността "Производство на хляб и хлебни изделия". Михаил се класира на първо място и спечели златен медал на Втората национална панорама на професионалното обучение, провела се в Пловдив. В категорията "Най-добър млад хлебар" добричлията шашна журито с вита баница с праз - така наречения добруджански празеник. Успехите на Михаил - освен на неговия талант и сръчност, се дължат в голяма степен и на подкрепата на фирма "Добруджански хляб" АД и г-н Енчо Малев. Там на младия хлебар помага Ердинч Селим - пекар, бригадир на смяна в цех луксозен под ръководството на Теодора Добрева. Всъщност немаловажен е фактът, че г-н Селим е възпитаник на първия випуск на Професионалната гимназия по туризъм в Добрич. Важно е да има желание и да се работи с любов - това е най-важното, което Михаил научил в хлебозавода. Негов преподавател е Христина Женкова, която подчерта, че г-н Енчо Малев изключително много подпомага гимназията по туризъм, поел е производствената практика на учениците, а така също при нужда осигурява суровини. Според г-жа Женкова, спечеленият от Михаил златен медал на това състезание се дължи на точната комбинация от отговорност, креативност, сръчност и чар. Тя категорично подчерта и екипната работа на методичното обединение на специалистите по професионална подготовка, която също е фактор за добрите резултати на учениците.
Сега Михаил завършва своето средно образование. Вече е замислил кулинарна изненада за своите гости на абитуриентския си бал, но, разбира се, засега ще я запази в тайна. Възнамерява да кандидатства в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Сред любимите специалитети, които приготвя у дома, е питка "Слънце".
 


Сходни връзки

МИХАИЛ ШАШНА НАЦИОНАЛНО ЖУРИ С ДОБРУДЖАНСКИ ПРАЗЕНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди