изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:23 EEST
АГРАРНАТА ГИМНАЗИЯ НА ДОБРИЧ СТАНА ПЪРВЕНЕЦ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ    
Образование
Градът ни бе домакин на надпреварата "Млад фермер", в която участваха седем отбора от цялата страна

Националното състезание бе организирано от образователното министерство и Регионалния инспекторат по образование в Добрич, с подкрепата на общината и редица спонсори. Официален домакин бе Професионалната гимназия по аграрно стопанство. Заелите призови места на надпреварата "Млад фермер" ще бъдат приети в Аграрния университет в Пловдив без конкурсен изпит. Участваха седем отбора от професионални гимназии от Добрич, Павликени, Ситово, Кнежа, Пазарджик, Първомай, Айтос. Учениците се състезаваха в три направления - механизация на селското стопанство, растениевъдство и животновъдство.
На първо място отборно се класира добричката Професионална гимназия по аграрно стопанство, на второ е Професионалното училище по селско стопанство от село Ситово, а на трето - Професионалната гимназия по селско стопанство "Васил Левски" от Първомай. На четвърто място като най-коректен отбор е класирана ПГСС "Царица Йоанна" от Пазарджик.
В раздела за растениевъдство на първо място е Георги Иванов от Добрич, на второ - Севназ Неждет от Ситово, а на трето - Бисерка Иванова от Павликени. В категорията "Животновъдство" първа награда получи Желязко Енчева от Добрич, втора - Иво Цаков от Кнежа, а трета - Али Ергюнан от с. Ситово. Християн Димитров от Добрич е първи в раздела за земеделска техника, втора награда има Генчо Тошков от Първомай, а трета - Петър Спасов от Пазарджик.
 


Сходни връзки

АГРАРНАТА ГИМНАЗИЯ НА ДОБРИЧ СТАНА ПЪРВЕНЕЦ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди