изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:16 EEST
ДИСКУТИРАХА СТРАТЕГИЯ ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ    
НовиниОт пресслужбата на областна администрация съобщиха, че вчера се е провела координационно-информационна среща във връзка с разработването на Областна стратегия за социални услуги.

Работното заседание е било открито от областния управител и председателствано от ресорния заместник д-р Катя Ганова. Целта му е била да се запознаят представителите на общини и социални структури с  конкретните  задачи в процеса на разработване на стратегия за социални услуги. На заседанието са присъствали кметове, председатели на Общински и Обществени съвети, директори на служби „Социално подпомагане”.
Ж. Желязков е представил мотивите, наложени от новия модел на планиране на социалните услуги, произтичащи от промените в Закона за социално подпомагане и Правилника му за прилагане. Според тях новите тенденции са за извеждането на социалните услуги като приоритет.
На срещата е била представена ситуацията на социалните услуги в областта от директора на РД „Социално подпомагане” Снежана Ванкова. Идейното задание за целия процес на подготовка на Областната стратегия е било представено от Мария Методиева, представител на НПО в оперативния екип, която визуализирала целите и обхвата, като обстойно е изтъкнала нуждата от извършването на отговорен анализ по общини за оптимизирането на социалното планиране. В рамките на заседанието за това са фиксирани конкретни срокове. 
Д-р Ганова е акцентирала върху конкретните задачи по общини и нуждата от взаимодействие с оперативния екип с постигане на резултати в определените срокове.
В тази връзка д-р Ганова и оперативният екип миналата седмица са преминали обучение във Варна, като са били консултирани от УНИЦЕФ в посока организиране на процеса на стратегическо планиране на социалните услуги. Оперативният екип от Добрич е с висока оценка за работата си от консултантите по време на обучението, в което са участвали представители на Североизточен и Югоизточен райони за планиране, добавят от пресслужбата на администрацията.
 


Сходни връзки

ДИСКУТИРАХА СТРАТЕГИЯ ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди