изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:10 EEST
С 10 МИЛИОНА ЛЕВА ПОДОБРЯВАТ ОБРАЗОВАТЕЛНА И ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА    
Новини
Стартираха част от ремонтите по обектите, включени в проекта "Към по-качествено образование в ареал Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура", който общината в Добрич реализира с финансиране от 5 милиона лева по Оперативна програма „Регионално развитие".


Това съобщи вчера зам.-кметът Надежда Петкова. Тя напомни, че по  проекта вече е закупено оборудване за пет училища и две детски градини - компютърни конфигурации, кухненско оборудване, музикални и спортни съоръжения, светофарни уредби и други необходими за модернизиране на учебните процеси в тези учебни заведения. Извършено е проектиране на архитектурно-строителните работи, на ВиК- и ел-системите. За четири от обектите – Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Г. С. Раковски” и целодневни детски градини с номера 9 и 10, са подписани договори с изпълнителите на строително-ремонтните работи през миналата седмица. В някои от тях работата вече е започнала. Сроковете, които са заложени в договорите още при обявяване на поръчките, са работата да започне до 7 дни след подписване на договорите. Според офертите на фирмите-изпълнителки за четирите обекта, в тях ремонтите трябва да приключат до два месеца. В началото на юли ремонтите там трябва да са приключили. Н. Петкова още веднъж поднесе извинения на екипите на учебните заведения, на децата и техните родители за неудобствата, които се причиняват от факта, че ремонтите започват по време на учебния процес, но напомни, че това произтича от законовите срокове вследствие на проведената тръжна процедура. Тя обясни, че за ремонтите на СОУ „Д. Талев” и СОУ „Св. Кл. Охридски” е имало обжалване на процедурата, но от КЗК са позволили подписване на договорите. До 14 май това трябва да се случи, а в седемдневен срок да започнат ремонтите. За СОУ „П. Р. Славейков”, за което също имаше жалба, КЗК е разпоредила договор да не се подписва на този етап, но обжалващата фирма е изтеглила жалбата си. Предстои до края на тази седмица да стане ясно кога ще се подпише договорът и ремонтите да започнат.  За учебните заведения, за които са сключени договори,  фирмите-изпълнителки са поели ангажимент да се съобразяват с това и да започнат дейностите си в онези части, където няма да пречат на учебния процес. Работата е синхронизирана и с Инспекцията по труда.
Продължава работата и по проекта за рехабилитация на шест пътни отсечки, отново по проект по оперативна програма „Регионално развитие”. Проектът е на стойност 5 милиона лева. Той предвижда да бъдат ремонтирани 6 стратегически пътни отсечки, извън регулация, които се намират на входа и изхода на града. Това са: 440 м от пътя Варна - Добрич /участък от бул. "25 септември"/; отклонението до Гробищния парк, отклонението до Лесопарк "Дъбовете". Ще бъдат ремонтирани още 1 540 м от бул. "3-ти март"/участъка от Сервиз ХИЛТИ до кръговото колело/, 1 000 м от пътя до бившия военно-ремонтен завод "Хан Аспарух ", както и отсечката от бул. Добруджа" до околовръстен път /вторични суровини/. Общата дължина на ремонтираните пътища ще бъде 7 380 метра. Дейностите трябва да приключат до месец юли.
 


Сходни връзки

С 10 МИЛИОНА ЛЕВА ПОДОБРЯВАТ ОБРАЗОВАТЕЛНА И ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди