изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:45 EEST
8 МАЙ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ 9 ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ С ОТЛИЧИЯ    
НовиниДнес официално ще бъдат връчени отличията на деветима червенокръстци от областта, които по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец са отличени от централата на БЧК.

Това съобщи за НДТ председателят на Областния съвет на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.
"Тази година мотото на световната федерация е урбанизацията. Темата е избрана във връзка с проблемите, които се увеличават и съпътстват нарастващото градско население. Според прогнози през 2030 г. 60 на сто от общото население на света ще живее в градовете, а в силно развитите страни градското население ще е 95 на сто. Ролята на Червения кръст и Червения полумесец е в помощ на уязвимите групи от населението. С нарастването на градовете все повече ще се увеличават хората, които имат недостиг на храна и други жизнени потребности. Затова ние целим отсега да алармираме за урбанизационните процеси" - каза още д-р Еринозов.
Днес червенокръстците ще отбележат в аванс своя ден, като отчетат накратко 2009 г., след което ще бъдат връчени отличията на деветимата червенокръстци от областта, сред които има и двама ученици, които ще получат признание за активната си дейност в младежката структура на БЧК, добави д-р Еринозов.
 


Сходни връзки

8 МАЙ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ 9 ЧЕРВЕНОКРЪСТЦИ С ОТЛИЧИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди