изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:41 EEST
Конфискувани 120 килограма калкан и над 3 км бракониерски мрежи    
Лов и риболов120 кг калкан и над 1 200 метра бракониерски мрежи иззеха инспектори от Териториалното звено на ИАРА Добрич при проверки на Черно море. В района на Балчик инспектори на ИАРА са заловили двама бракониери прехвърлящи калкан в леки автомобили.  На нарушителите са съставени два административно наказателни акта, като същевременно дължат и глоба за нанесена щета в размер на 30 лв. за кг заловен калкан. Така двамата бракониери ще трябва да заплатят по 3 600 лв.


Конфискуваният калкан е дарен от ръководителя на ТЗ на ИАРА Добрич Атанас Чолаков на Социални грижи Балчик.
При проверка с катер, край Крапец, инспекторите на ТЗ на ИАРА Добрич са извадили и 16 бр. бракониерски мрежи с обща дължина над 1 200 метра. Уловеният в мрежите около 15 кг калкан е върнат във водите на Черно море.
Проверките са осъществени със съдействието на служители от Гранична полиция Балчик.
*Километър бракониерски мрежи са извадени от река Дунав, край Козлодуй. Тази сутрин при проверка на инспектори на Териториалното звено на ИАРА във Враца в района на Козлодуй са иззети 8 бр. мрежи с обща дължина 1 км. Мрежите са на неизвестни извършители и са съставени констативни протоколи.
*900 метра бракониерски мрежи са иззети и от язовирите “Кърджали” и “Студен кладенец”. При проверки, инспектори на ТЗ на ИАРА Кърджали са извадили от водите на язовир “Кърджали” 600 метра хрилни мрежи и 250 метра сара /риболовен уред/.
По сигнал на граждани е осъществена и съвместна проверка с РПУ Кърджали на язовир “Студен кладенец”. От там са извадени над 300 метра бракониерски хрилни мрежи.  За иззетите мрежи са съставени констативни протоколи на неизвестни нарушители. ИАРА


 


Сходни връзки

Конфискувани 120 килограма калкан и над 3 км бракониерски мрежи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди