изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:53 EEST
„ПЪТЕШЕСТВИЕ В СТРАНАТА НА ЗНАНИЕТО”    
НовиниНа 29 и 30 април участниците в Центъра за развитие на детската реч проведоха своята редовна сбирка в Добрич. 

Тук бяха представители на детски градини от цяла Североизточна България, начело с ръководителя на центъра доц. д-р Иванка Ковачева. Както НДТ вече писа, в първия ден на квалификационния курс се състоя открита практика на тема "Игри без граници" с участието на деца от ЦДГ "Бодра смяна" и ЦДГ "Щурче".
През втория ден работата на центъра се осъществи в две детски градини. Организирана бе съвместна продукция на ЦДГ №27 „Славейче” и ЦДГ №10 „Слънчице”. Откритият момент бе проведен в библиотеката на ЦДГ „Слънчице”. Целта бе децата да се изведат от обичайната учебна обстановка. Затова заниманието бе проведено в реална среда, свързана с четенето.
В открития момент „Пътешествие в страната на знанието” участваха бъдещите първокласници от подготвителните групи от двете детски градини.
Част от гостите наблюдаваха открития момент „на живо”, а други чрез видео връзка в една занималните на ЦДГ №10 „Слънчице”.  
След това се проведе конференция въз основа на видяното през двата дни на сбирката. Констатациите бяха, че педагозите са видели в Добрич нещо ново, нестандартно, което е обогатило техния опит и дава възможност да се пренесе на работните им места.
 


Сходни връзки

„ПЪТЕШЕСТВИЕ В СТРАНАТА НА ЗНАНИЕТО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.28 секунди