изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:08 EEST
Започва следенето в интернет    
НовиниОт днес са в сила промените в Закона за електронните съобщения, с които се разрешава проследяване на интернет трафика за предотвратяване на тежки престъпления. Достъпът до данните ще става само с разрешение на съдия.

Заради силната обществена реакция, МВР смекчи първоначалното си намерение за тотален трафичен контрол онлайн. Сега интернет доставчиците и мобилните оператори ще имат 3 денонощия, за да предоставят на ДАНС, МВР и Националната разузнавателна служба поисканата им информация, но само ако председател на Районния съд или упълномощен от него съдия е преценил, че искането е за предотвратяване и разкриване на тежко престъпление или за разследване на компютърно престъпление. Съдържанието на съобщението няма да се разкрива. Интернет доставчиците и мобилните оператори са длъжни да пазят сведенията за трафика година. Ако в 6-месечен срок получените данни не бъдат използвани за образуване на досъдебно производство, те задължително ще се унищожават. Това е записано в закона.
Комисията за защита на личните данни ще наблюдава дейността на операторите, а парламентарна комисия - тяхното използване и унищожаване. Комисията ще има и задължението да уведомява служебно гражданите за неправомерна намеса в личния им живот. dariknews.bg
 


Сходни връзки

Започва следенето в интернет | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Започва следенето в интернет
Автор: Anonymous да 2010-05-10 @ 15:46 EEST
To sledeneto ne e spiralo men ako pitate
Започва следенето в интернет
Автор: Anonymous да 2010-05-10 @ 23:09 EEST
Щели да назначават 2 000 000 полицаи да четат електронните съобщения... Така и безработицата ще унищожат, а и сигурността на Държавата ще оправят. Дет са вика, те всички терористи и пирати в Интернет... Джикат Кънтър страйк и Монополи... :-))))
Започва следенето в интернет
Автор: Anonymous да 2010-05-11 @ 22:16 EEST
Брей, много важно!!!!! Който е чист е споко.
Започва следенето в интернет
Автор: Anonymous да 2010-05-14 @ 13:04 EEST
 То следенето в интернет не е спирало, следяха някой хора и личното ни  пространство, позволено или не иди доказвай,че съобщение по джиесема пуснато в 8.00ч пристига в 11.30ч , оператора не знае, а такива аномалии бяха няколко месеца и никой нищо не знае!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди