изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:19 EEST
МЪЛЧАЛИВ ПРОТЕСТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниМеждународният ден за протест на хората с увреждания бе отбелязан от представители на неправителствени организации в Добрич. По инициатива на ХобиСклуб пред магазин "Валентина" се състоя мълчалив протест.

Участниците излязоха и с декларация към управляващите. В нея те искат нов закон за интеграция на хората с увреждания и връщане на отнените два безплатни билета за автобус. Настояват също така изплащането на т.нар. "петолевки" да става чрез НОИ, както и да има справедливост при субсидирането на организациите на хора с увреждания. В декларацията се иска също достъпна архитектурна среда и шанс на трудовата борса за хората с увреждания, както и за внедряване на европейските стандарти в областта на социалните услуги и техническите средства.
Мълчаливият протест премина под мотото "За достоен живот". От 1992 година Европейската общност отбелязва своя респект и подкрепа за равнопоставеност и достоен живот на хората с увреждания и семействата с деца с увреждания.
 


Сходни връзки

МЪЛЧАЛИВ ПРОТЕСТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди