изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:38 EET
АБИТУРИЕНТИ ОТПРАВИХА ПОСЛАНИЯ ЗА МИР, ОБИЧ И РАЗБИРАТЕЛСТВО    
НовиниС много вълнение и емоции училищата изпращат своите зрелостници - млади, красиви и усмихнати

С традиционно празненството Професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М.В.Ломоносов" изпрати своите зрелостници. То бе организирано от учениците от единадесетите класове, които с музикални поздрави, песни и танци отправиха своите пожелания към завършващите 59 зрелостници от специалностите "Микропроцесорна техника", "Компютърна техника и технологии" и "Газова техника". Абитуриентите бяха поздравени от директора на гимназията инж.Славка Иванова, която им пожела успешно представяне на предстоящите държавни зрелостни и квалификационни изпити, както и целеустремено да следват мечтите си за пълноценна професионална европейска реализация. Цветни балони отнесоха посланията на зрелостниците  за мир, обич и разбирателство между хората, а мотото бе "….Уроците не свършват с последния звънец! Успешен старт на всички занапред!". В духа на установената традиция дванадесетокласниците и класните им ръководители преминаха под арка от цветя. Ученици, учители и родители  по стар български обичай извиха кръшно българско хоро. Музика и възторжени скандирания дълго огласяха училищния двор.
Тържествен ритуал по изпращане на абитуриентите се състоя и в Професионалната гимназия по строителство и архитектура "Пеньо Пенев" в Добрич. Тази година учебното заведение завършват 41 младежи в специалностите "Строителство и архитектура" и "Мебелно производство". Специален гост на изпращането на абитуриентите бе Красимир Димитров от "Екострой", който е член на Училищното настоятелство. Тържеството бе съчетано и с отбелязването на патронния празник на ПГСА "Пеньо Пенев". Балът на абитуриентите от гимназията ще е на 21 май в ресторанта на комплекс "България".
"Звездно шоу за Звезден випуск 2010" бе мотивът на тържествената церемония по предаване на знамената в СОУ "Любен Каравелов" в Добрич. Училището изпрати 59 момичета и момчета , завършили обучението си по профилите "Чуждоезиков" - Английски език, и "Технологичен" - Информационни технологии и Стопански мениджмънт. Гости на тържеството бяха родители, приятели.  В своето приветствие директорът Пенка Атанасова пожела на младите хора успех в жизнения път, а абитуриентите отговориха с думи на благодарност и признателност за труда на своите настоящи и бивши учители.
 


Сходни връзки

АБИТУРИЕНТИ ОТПРАВИХА ПОСЛАНИЯ ЗА МИР, ОБИЧ И РАЗБИРАТЕЛСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди