изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:43 EEST
ЗА СЕДМИ ПЪТ ВРЪЧИХА НЕМСКИТЕ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ    
ОбразованиеСпециален гост на вълнуващата церемония бе зам.-министърът на образованието Петя Евтимова, която също е възпитаничка на добричката езикова гимназия

Немска реч прозвуча в огледалната зала "Нели Божкова", където на 5 май се състоя тържественото връчване на немските езикови дипломи. Това се случва за седми път, а ценният документ с много старание и труд "извоюваха" 39 възпитаници на Езикова гимназия "Гео Милев". Специален гост на тържеството бе заместник-министърът на образованието Петя Евтимова, която също е завършила добричката езикова гимназия. От името на образователното ведомство тя подари на училището многофункционално устройство за интерактивна бяла дъска. "Независимо къде ще отидете да учите, опитайте се да се върнете в страната, за да й дадете своите знания. Тя има нужда от вас" - каза безкрайно развълнувана г-жа Евтимова в своето приветствие към младите хора.
Сред присъстващите бяха още зам.-областният управител Тодор Георгиев, зам.-кметът Камелия Койчева, Дарина Иванова - експерт по чуждоезиково обучение в РИО, както и Ингрид Шлумбергер - регионален координатор по немски език за Североизточна България.
"Днешното тържество е ярък израз на способността и ентусиазма, с които вече 39 години ученици и учители от Езикова гимназия отстояват позициите и авторитета на нашето училище в областта на немския език и литература" - заяви директорът на ЕГ "Гео Милев" Милена Иванова и добави: "Нека така ставаме част от общото духовно и културно пространство, ръководено от разум, толерантност и човешка любов".
Десислава Иванова, Гергана Ненова и Нора Карапанчева са ученичките, постигнали най-високи резултати на изпита за немска езикова диплома. От своя страна учениците благодариха на своите преподавателки - Румяна Янкова и Маргарита Гроздева.
180 абитуриенти изпраща езиковата гимназия на 21 май. Балът ще бъде на 24 май - по традиция, в ресторанта на комплекс "България".
 


Сходни връзки

ЗА СЕДМИ ПЪТ ВРЪЧИХА НЕМСКИТЕ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди