изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:24 EEST
СЕЛО ДЪБОВИК СЪБРА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ФОЛКЛОР    
КултураЗа пореден път генералтошевското село Дъбовик събра млади изпълнители на кавал и добруджански народни песни в конкурса на името на Иван Георгиев. Участниците бяха оценявани от жури в състав - Костадин Бураджиев, Петър Крумов и Живко Желев. Тримата изслушаха изпълнителите и констатираха високото качество на изпълненията и отличната подготовка от страна на музикалните педагози.

За изпълнители на народни песни в първа възрастова група първа награда спечелиха Диана Пеева и Нели Георгиева от Варна, втора награда - Иванка Дякова от Генерал Тошево, Инна Куцарова от Добрич и Златена Колчовска от Търговище, а трета награда - Кристина Стойчева от Варна и Ели Караниколова от Генерал Тошево. Във втора възрастова група първа награда бе за Глория Николова от Варна и Стефан Желев от Добрич, втора - за Нурджан Исмет от Средище, Валентина и Павлина Йорданови от Варна,трета награда е за Александра Пламенова и Калина Иванова от Добрич. За изпълнители на кавал първа награда спечелиха Борислав Георгиев и Дамян Василев от Добрич, втора - Теодор Докторов от Добрич, трета - Борислав Димитров. Голямата награда на конкурса спечели Димитрина Бакърджиева от Добрич.
 


Сходни връзки

СЕЛО ДЪБОВИК СЪБРА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ФОЛКЛОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди