изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:40 EEST
ПЕТ ГОДИНИ ПРОГРАМА "еТWINNING"    
ОбществоПет години от стартирането на програмата "eTwinning"  бяха отбелязани с уъркшоп в библиотека "Дора Габе" от ученици от Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски".

С презентации и видео-клипове младите хора разказаха за своите проекти и партньори от няколко европейски страни, за срещите си с тях във виртуалното пространство и на живо. Макар че програмата не осигурява директно финансиране, тя често помага за намиране на партньори, с които работата продължава във финансиращи програми. Типичен пример за това е партньорството на ФСГ с училище от германския град Щралзунд, което вече трета година кани българските ученици на международни младежки срещи на остров Рюген в Балтийско море. След презентациите учениците представиха на публиката своето виртуално пространство в платформата, показаха своите блогове, както и снимки и материали на партньорите. В заключение те изработиха колажи по проект "Светът на думите". Младите хора участваха и в конкурс за най-добър колаж, показващ идеята на общуването в eTwinning. Kaкто подобава,  за рождения ден  имаше и торти с логото на програмата.
Това е вторият уъркшоп през последната седмица, в който вземат участие ученици от училището. Няколко дни преди това заедно със свои гости от Германия те участваха в уъркшоп, посветен на изложбата, на немски и швейцарски комикси в Регионална библиотека. Тогава те изработиха комикси, в които представиха своите преживявания по време на срещата в България.
Създадена от Европейската комисия през 2005г., еТwinning прави възможни сътрудничеството и работата по училищни проекти във виртуалното пространство.
В настоящия момент програмата обединява 60 000 учители и техните ученици от Европа, които си партнират в повече от 5000 проекта. В Добрич активно работещите и носители на награди по програмата са Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски", Езикова гимназия "Гео Милев", Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" и 24 ЦДГ.
 


Сходни връзки

ПЕТ ГОДИНИ ПРОГРАМА "еТWINNING" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди