изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:23 EEST
ГЛОБИХА СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ    
НовиниКомисията за защита на конкуренцията /КЗК/ наложи глоба в размер на 175 000 лв. на Камарата на строителите в България (КСБ) за определяне на цени.

Това съобщиха от пресцентъра на КЗК. Освен това контролният орган е постановил прекратяване на нарушението, което води към определяне на фиксирани, ориентировъчни или препоръчителни цени, свързани с предоставянето на строителни услуги и промяна на Етичния кодекс чрез премахване на разпоредбата на чл. 25 от него.
Производството на КЗК е установило серия от мерки от страна на КСБ, които са довели до определянето на ориентировъчни цени във високото, хидротехническото и пътното строителство, публикувани на официалната интернет страница на сдружението. Проучването също така показало, че изработването на ценовите показатели е било с цел тяхното реално приложение в строителния сектор в страната, категорични са от КЗК.
Строителният бранш в България обхваща над 20 000 участници, предимно малки и средни предприятия. В КСБ членуват 42 % от общо регистрираните предприятия, като те произвеждат 90  от общата строителна продукция. Поради това КЗК счита, че  определените и разпространени от Камарата ориентировъчни цени могат да доведат до еднакви пазарни реакции на независимите конкуренти без да съществуват обективни пазарни условия за това.
 


Сходни връзки

ГЛОБИХА СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди