изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:36 EEST
Глоба за подсъдим, отложил дело, поради липса на защита    
Ред и сигурностГлоба в размер на 50 лв. наложи Добричкият окръжен съд на 40-годишния Галин Ил. Г. от Добрич, за това, че не е поискал своевременно да му бъде назначен служебен защитник. Той е бил уведомен, че трябва да организира защитата си по наказателно дело срещу него за причиняване на смъртта на две лица при транспортно произшествие. В съдебната зала днес подсъдимият заяви, че не разполага със средства, за да наеме адвокат и иска да му бъде предоставена правна помощ от държавата.

Добричкият окръжен съд прецени, че делото е тежко от правна и фактическа страна и е необходимо Галин Г. да участва със свой процесуален представител. Съдът разпореди Добричката адвокатска колегия да бъде уведомена за искането и отложи наказателното дело за 11 юни.

            Окръжна прокуратура – Добрич, е повдигнала срещу Галин Г. обвинение, че на 02.11.2009 г. по пътя за с. Козлодуйци, община Добричка, при управление на лек автомобил „Форд Ескорт”, в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двама мъже на 34 и 37 години.

Същия ден Галин Г. е бил със свои познати на риболов в община Шабла. Върнали се към обяд и около 13 ч. той, пострадалите и свидетел по делото, тръгнали отново за риба на язовира край с. Ген. Киселово. Пътували с ”Форд Ескорт”, управляван от подсъдимия с висока скорост. Объркали пътя и 34-годишният пострадал  казал, че се движат в погрешна посока. Галин Г. отговорил, че ще обърне някъде и продължил по шосето за с. Козлодуйци. На около 500 м преди селото, след десен завой, на права отсечка, подсъдимият загубил управлението на автомобила. Той започнал да лъкатуши, пресякъл десния банкет, блъснал се с дясната част в крайпътно дърво и го изкоренил. Последвал удар с дясната предна част във второ дърво. Двама от пътниците починали на място – единият от контузия на главния мозък, а другия от кръвоизлив под черепните обвивки, довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчност.

Извършената химическа експертиза е установила, че Галин Г. е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 1,7 промила. Автотехническата експертиза показва, че непосредствено преди произшествието той е управлявал автомобила със скорост около 147 км в час. Движел се е със скорост, значително над допустимата, при което е изгубил управлението на колата.

Галин Г. има средно образование, не работи постоянно, женен е. Осъждан е 6 пъти за престъпления от общ характер, а в момента изтърпява наказание пробация за управление на моторно-превозно средство след употреба на алкохол. Държавното обвинение посочва, че Галин Г. е многократно наказван за извършени нарушения на правилата за движение.

 

12.05.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Глоба за подсъдим, отложил дело, поради липса на защита | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди