изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:14 EEST
103 жертви в самолетна катастрофа, дете оцеля    
По света

103 души загинаха, след като либийски самолет, пристигащ от Йоханесбург, се разби днес на летището в Триполи. Катастрофата е станала рано сутринта, докато самолетът "Еърбъс А-330" се приземявал, предаде Франс прес. На борда е имало общо 104, а не 105 души, както беше съобщено по-рано - 93 пътници и 11 членове на екипажа. Самолетът е бил на либийската компания Afriqiyah Airways, съобщи БТА. Засега няма информация какви са причините за инцидента.



Първоначално беше съобщено, че всички хора в машината са загинали. Като по чудо обаче осемгодишно холандско момче е оцеляло при катастрофата, допълни по-късно Франс прес, като се позовава на източник от летището в Триполи.

Либийската авиокомпания е започнала дейността си с пет самолета под наем и е подписала договор с "Еърбъс" на изложението в Париж през 2007 г. за купуването на 11 нови самолета, пише в официалния й уебсайт. Компанията е създадена през април 2001 г. и първоначално е изцяло притежавана от либийската държава. По-късно капиталът й е разделен на акции, които са управлявани от Libya-Africa Investment Portfolio, допълва АФП, цитирана от БГНЕС.
 


Сходни връзки

103 жертви в самолетна катастрофа, дете оцеля | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди