изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:03 EEST
ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ - II ЧАСТ    
СпортЧаст от децата на Добрич са спортували при изключително мизерни условия.

Това констатираха днес присъстващите от общинската комисия и "Изида" ООД по време на огледа на УСШ и изготвянето на приемо-предавателния прокол, след който концесионерът ще започне да стопанисва сградата. Оказа се, че всичко е било амортизирано. Ремонт не е правен от близо 30 години констатираха присъстващи. По стените имаше паяжина, нецензурни думи, които ще ви спестим, остаряло обзавеждане, дупки по вратите, паднала мазилка, подът на залите е напукан, липсват крушки и още множество нередности. Саблекалнята  са в ужасно състояние, като на момичетата бе без врата, а там където имаше врати трудно можеше да бъдат затворени. Картината наподобаваше на документалния филм на Би Би Си , излъчен през септември 2007  г. - "Изоставените деца на България". Като изоставени са били и треньори и състезатели от Добрич, които при нечовешки условия са водили тренировъчен процес.

Припомняме Ви, че Ученическата спортна школа /УСШ/ ще бъде развивана от "Изида" ООД, с управител Младен Матеев. На площ от 1 082 кв.м. фирмата ще предлага услуги в областта на спорта и физическата култура. Обектът се намира в непосредствена близост с тенис кортовете, футболното игрище, заведението и хотела, които стопанисва "Изида" в градския парк. Размерът на годишното концесионно възнаграждение е 4 300 лева. Инвестицията в УСШ трябва да бъде 450 000 лева, решиха съветниците на Добрич. "Изида" ще управлява имота за 20 години.

"Категоричен съм, че спасяваме децата на Добрич от тази дупка. Ако родителите видят в какво състояние е школата, изобщо няма да си пуснат децата”, заяви Младен Матеев.

Още по темата и снимки в "Център спорт" - http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ - II ЧАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди