изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:06 EEST
САЩ ”бронираха” Зеленaтa картa    
По света
САЩ пусна нова Зелена карта, която трудно може да бъде фалшифицирана. Властите в САЩ издават документа с нов формат, като въвеждат няколко нови елемента, които значително затрудняват подправянето му, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Службата за гражданство и имиграция на САЩ обяви, че от 11 май зелени карти с нов дизайн ще се издават на всички лица, които за първи път получават разрешение за пребиваване в Съединените щати.


Нови карти ще получават и тези, които трябва да подновят документа си или са загубили стария. Според службата, модерната технология, използвана за изработката на Зелената карта от новия образец, сериозно ще затруднят опитите за фалшифициране и ще облекчат проверката на автентичността.

Надеждно защитеният оптичен носител съхранява биометрични данни, които позволяват бързо и сигурно да се установява самоличността на собственика на картата. Холограмите, които са вградени в документа чрез лазерна технология, и фините микроизображения на практика изключват възможността новите карти да бъдат фалшифицирани.

Променен е и дизайнът. Той е по-сбит и включва индивидуални елементи като защита срещу опити за внасяне на промени в случай, че картата бъде открадната. Предвидена е възможност за радиочестотна идентификация с цел митническите и граничните служби в САЩ да разчитат данните от разстояние и да ги сравняват с информацията от съответните файлове. Обратният адрес, който носи документът, пък дава възможност картата лесно да бъде върната в имиграционната служба.

Цветът на картите вече ще отговаря изцяло на името им - за новите документи е избран зеленият цвят, за да се улесни бързото им разпознаване.

Службата за имиграция уточнява, че картите, издавани досега, ще важат до изтичане на срока им. Остават валидни и всички безсрочни карти, но службата препоръчва на притежателите им да ги сменят с нови.
Новата Зелена карта струва 370 долара. dir.bg
 


Сходни връзки

САЩ ”бронираха” Зеленaтa картa | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди