изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:07 EEST
Потрошихме 3 млн. евро за загубата на Топалов    
Спорт Точно 3 млн. евро излезе на простия данъкоплатец загубата на Веселин Топалов от Вишванатан Ананд в мача за световната титла по шахмат. 34-годишният русенец имаше рамото на правителството, което наля 2 млн. за наградния фонд и още милион, за да ремонтира порутения Военен клуб в София. Освен това организационният комитет на мача се бръкна доста дълбоко, за да осигури охрана от НСО на Ананд.


Всичките тези инвестиции обаче не помогнаха на Веско да преодолее гениалния индиец, от когото загуби последната партия, след предаване в 56-ия ход. Въпреки поражението Топалов не остана с празни ръце. 19-ият крал на шаха понапълни джобовете си с едни нищо и никакви 800 хиляди евро.
Сумата може да се окаже с 2 млн. евро допълнително, ако кандидатът за президент на ФИДЕ Анатоли Карпов се окаже прав. Дни преди старта на сблъсъка в София великият гросмайстор обяви пред руските медии, че правителството на България е дало въпросната сума, за да подсигури успеха на Топалов. Явно обаче от Индия, където шахът е национален спорт, са успели да ни надцакат.  http://19min.bg
 


Сходни връзки

Потрошихме 3 млн. евро за загубата на Топалов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Потрошихме 3 млн. евро за загубата на Топалов
Автор: Anonymous да 2010-05-12 @ 18:01 EEST

Но все пак е добре, че имаме такъв изявен шахматист. Той е много млад и не е добре да се говори за купуване на мачове, защото утре ще вземе да спечели и тогава истина или не, няма да можем да отбием клевитите. Ананд си е Ананд. Да те бие Ананд въобще не е срамно. Аз поне не се срамувам. Спортът трябва да е национална цел.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди