изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:37 EEST
МЛАДЕН МАТЕЕВ: ИЗИДА НЕ ИЗВАДИ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА, А ГИ СПАСИ ОТ ДУПКА    
Спорт- Г-н Матеев, в какво състояние видяхте и получавате сградата на УСШ?
- Имайки предвид външния вид на сградата, изобщо не се изненадах от състоянието, което намерихме вътре заедно с вас, с комисията и смятам, че това не би трябвало да бъде видяно от никого, за да не се ужаси при какви условия са водени занятия, какво е състоянието на сградата и изобщо кой родител би си пуснал детето да влезе в такава сграда. 


- Тепърва обаче ще Ви обвинят, че взимате най-апетитния спортен комплекс.

- Да, аз съм сигурен, че може да се появят и заглавия като “Изида извади децата на улицата”. Аз подчертавам, че Изида спаси децата от една дупка, защото тук е страхотна мизерия. Не случайно поканих и медии, за да видят и отразят обективно нещата, а не да се основават на клюки и на злонамерени хора към тази обстановка. Искам само да ви гарантирам, че това, което е показано при визуализацията при участието в концесионния конкурс, ще бъде изпълнено почти на 100 процента и със сигурност Добрич ще има и ще се радва на една хубава зала, на един завършен спортен комплекс.

- Как ще изглежда залата и какви спортове ще се практикуват в нея?

- Нашата идея е в най-бърз и кратък срок да направим ремонта, тоест до началото на учебната година залата за волейбол и баскетбол да бъде готова. Идеята на Изида е да се създаде детска школа за волейбол, съвместно със семейство Нешич. Ще се потърси вариант и за работа с деца с баскетбол. Тази седмица на гости ми бяха Атанас Голомеев и Георги Голомеев, които не се нуждаят от представяне като личности. За долния етаж ще се търси вариант за спортовете тенис на маса и евентуално подготвителни зали, зали за лекции, за фитнес. Необходими са помещения за тренировъчни лагери на големите отбори.

- А какво е бъдещето на треньорите, които в момента са тук?

- Със сигурност ще има прием за нови треньори. Ще бъдат одобрени от специалисти, не от мен. Фирма Изида се явява инвеститор и ще инвестира в залата. Менажирането ще бъде изпълнявано от тези, които го могат.

- Колко е размерът на инвестицията и кога ще приключат ремонтните дейности?

- Инвестицията, която сме поели по време на конкурса, е не по-малко от 450 хиляди лева, но аз далеч се съмнявам, че тази сума ще бъде достатъчна при днешната констатация за състоянието на сградата. Оказва се, че трябва да започнем най-напред от укрепването на конструкцията, за да имаме сграда и оттам-нататък ще започнат ремонтите.  

- Боксьорите, които бяха в зала “Русалка”, се оплакаха, че вече тренират навън. В УСШ са щангистите. Къде ще тренират състезателите от тези спортове?

- Водят се разговори - клубовете по бокс и вдигане на тежести да водят своите тренировки в спортна зала в спортното училище.

Още спорт - в "Център спорт" - http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

МЛАДЕН МАТЕЕВ: ИЗИДА НЕ ИЗВАДИ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА, А ГИ СПАСИ ОТ ДУПКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди