изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:33 EEST
ГЕРБ: Финансовото положение е добро, няма нужда от облигации и МВФ    
Политика
Финансовото състояние на държавата е добро и, независимо от трудностите, публичните финанси ще издържат, каза депутатът от ГЕРБ Стоян Мавродиев пред БНТ. Той бе категоричен, че не е необходимо емитиране на облигации в момента, както и да се сключва споразумение с МВФ. За да се направи това, е необходим сериозен анализ и ако се пристъпи към такава мярка, да се избере точния момент. Няма безразсъдни хора, които да се занимават с безотговорно харчене на пари от фискалния резерв, заяви депутатът от управляващите.



Мавродиев оспори информацията, съобщена вчера от съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов за размера на фискалния резерв и го призова да посочи източника си за тези данни. Фискалният резерв е 6,4 млрд. лв. и това са данни от финансовото министерство и БНБ, посочи Мавродиев.
 
Да не забравяме наследството, да не забравяме тежката криза, в която е цяла Европа, отбеляза депутатът от ГЕРБ. Той е на мнение, че  реформите не могат да бъдат заменени от фискални мерки, следователно и пенсионната, и здравната реформа трябва да се проведат.

Още през 2008 г. предупредих, че България ще влезе в тежка финансова рецесия, припомни Мавродиев. По думите му докладът на ЕК за финансовото състояние на България е стандартна процедура и се прави за всички страни, които имат бюджетен дефицит.

Тази оценка бе опровергана в изказване на бившия заместник-финансов министър Георги Кадиев, който смята за най-слаби действията на кабинета за осигуряване на приходната част.

Мерките, които бяха приети през октомври, не влязоха в сила и не се изпълниха. Сегашните мерки са безсмислени и неадекватни, каза Кадиев. Според него де намаляват разходите на министерствата със средствата за работно облекло е смешно за държава, на която й липсват 2 млрд. лв.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

ГЕРБ: Финансовото положение е добро, няма нужда от облигации и МВФ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди