изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:01 EEST
МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ ОБЯВИ АНТИКРИЗИСНИТЕ МЕРКИ В МЗХ    
ЗемеделиеМинистърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обяви вчера основните антикризисни мерки, които предприема Министерство на земеделието и храните. Ограничаване на командировките на експертите по целесъобразност и създаване на организация на дежурни автомобили, които да се ползват само по необходимост, са част от мерките, съобщи министърът.

Той информира, че е създадена телефонна линия, на която да се обявяват сигнали не само за корупция, но и за разточителство на служители, не само от централното управление, но и от регионалните служби. Всички началници, включително и регионалните, ще се проверяват дали употребяват служебните си автомобили за извънслужебни цели. Ако има такива констатации ще бъдат освобождавани, предупреди министърът.
Съкращения ще се правят на секретарките и шофьорите в регионалните служби. Освен това някои общински служби ще се обединят и ще бъдат намалени началниците по места, обяви министър Найденов. Например на три общински служби – един началник. Същото ще стане и в съседни горски стопанства.
МЗХ ще предложи на оперативно заседание на Министерски съвет трансформиране на агенции в дирекции. Най –голяма реформа ще се направи след като се създаде Агенцията по храните, която ще обедини Националната ветеринарномедицинска служба, Националната служба за растителна защита, Националната служба за зърно и фуражи, Граничният ветеринарен контрол и Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве.
Дублиращите звена в тези служби ще бъдат закрити, като счетоводство, правен отдел и т. н., посочи министърът и подчерта, че съкращенията няма да са за сметка на инспекторите, които ще осъществяват контрола на храните.
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ ОБЯВИ АНТИКРИЗИСНИТЕ МЕРКИ В МЗХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.07 секунди