изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:50 EEST
Над 40 000 фенове на Атлетико празнуваха в центъра на Мадрид    
Спорт
Привържениците на “дюшекчиите” отпразнуваха пред фонтата “Нептун” първия трофей на тима от 14 години. Над 40 000 привърженици на Атлетико (Мадрид) празнуваха първия трофей на тима си от 14 години на площата в испанската столица с прословутия фонтан “Нептун”. В сряда вечерта “дюшекчиите” победиха Фулъм с 2:1 след продължения на финала на Лига Европа с два гола на уругвайския национал Диего Форлан.


Това бе първата фъзможност за феновете на Атлетико за тържества във водите на фонтана за първи път от сезон 1995/96, когато тимът записа дубъл в Испания. Трофеят от Лига Европа бе и първата европейска купа за “червено-белите” от 38 години насам.

“Дойдох, за да отпразнувам успеха. Отдавна не сме били тук, заяви Грегорио Ернандес Виямор, 84-годишен пенсиониран полицай и дългогодишен привърженик на Атлетико. – Това е една от най-следките ни победи и стъпка напред за клуба”. Той допълне, че съжалява за загубата на Фулъм, тъй като обича Англия и е страстен фен на нападателя на Ливърпул Фернандо Торес.

Възгласи “Атлети! Атлети!” и “Уругваецът! Уругваецът!” огласяха претъпкания площад, където на голям екран бе предаван мача и където след това започнаха празненствата. Стотици фенове излязоха по улиците след последния сигнал на Роберто Розети и огласяха нощта с клаксоните на своите автомобили.

Според информация на мадридските радио станции празненствата са продължили до зазоряване, а самите играчи на Атлетико са пожелали да се присъединят към тълпата след пристигането си в Мадрид в 5:30 часа сутринта българско време.

39-годиштият работник във фабрика Сесар Мартинес, който бе по улиците със седем членове на своето семейство, включително 4 млади момичета с фланелки и шалове на Атлетико, заяви: “Това е историческа победа. Бях тук през 1996 г. Чувството да бъда отново тук е невероятно.”

Радостта на привържениците на “дюшекчиите” бе подсладена и празния площад около фонтана “Сибелес”, където традиционно празнуват привържениците на градския съперник Реал (Мадрид). Феновете на Атлетико не спираха да крещят: “Който не скача от радост, подкрепя Реал”./БЛИЦ

 


Сходни връзки

Над 40 000 фенове на Атлетико празнуваха в центъра на Мадрид | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди