изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:29 EEST
Иван Костов: Борисов да накаже клакьорите, които го оставиха неинформиран    
Политика Министрите на Борисов трябва да имат кураж да му казват истината, той няма нужда от клакьори - нито около себе си, нито в парламента. Така съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов коментира пред БНТ премиерските изявления от неделя, че сме били най-добре от страните в ЕС. Само два дни след това ЕК започна процедура срещу нас и той се оказа абсолютно неинформиран, посочи Костов.

 

Груба грешка е казаното на стадиона и той трябва да накаже хората, които не са му казали какво е истинското положение, продължи синият лидер. България влезе сред страните, които са санкционирани. За това, че не е разполагал с информация, преди да направи тези изявления, си има хора, които носят вина.

"Ако това се повтори, ще означава, че вратът му е в някаква пухена възглавница от нечуваемост", отбеляза председателят на ДСБ. Той отново напомни, че в Синята коалиция има достатъчно хора с познания и добра експертиза, затова не могат да мълчат, когато не само лошото наследство, но и и липсата на реформи е причина за сегашното положение.

Да се върне към историята и да види как през 1997 година само за 10 месеца се стабилизирахме след изключително свирепа криза, препоръча на Бойко Борисов синият лидер.

"На него му се случва нещо много лошо - в ръцете му отмалява икономиката, губи се, умира пред очите му", посочи Костов. "Българският бизнес отговаря по най-лошия начин на кризата -  той уволнява служителите си, затваря фирмата, без да обяви дори фалит и това е шокиращо за управляващите".

"Искрено желая това, което говори Бойко Борисов, да се случи, но просто не зная как ще стане това", каза още Иван Костов. "Това, което ние предлагаме, е абсолютно сигурна политика за България. Тези съвети са, защото не искам след една година да сме на опашката за кредити".

Спестяването на 900 млн. лева няма да може да бъде изпълнено, защото министрите нямат опит да правят такива неща, смята съпредседателят на Синята коалиция. Той посочи, че правителството е смятало да направи още 1,4 млрд. лева непредвидени в бюджета разходи, които ще бъдат реализирани и в края на годината ще бъдат добавени към бюджетния дефицит.

Сините настояват фискалният резерв да не бъде пипан, защото там се намират Сребърният фонд и резервите на здравната каса. Оперативните средства във фискалния резерв са около 2-2,4 млрд. лева или това е издръжката на държавата за един месец, коментира Костов

Това е причината, по която от Синята коалиция предлагат емитирането на еврооблигации. Ако това стане сега, цената ще бъде по-ниска. Емитирането на ценни книжа в по-усложнена ситуация ще струва по-скъпо, коментира Костов. Той обясни, че сега е необходима актуализация на бюджета, защото това ще даде добър сигнал за хората, които искат да инвестират пари в региона - в Гърция и в Румъния има криза, така че България изглежда подходящо място за инвестиране.

Ако премиерът водеше реформаторска политика, за 10 месеца трябваше да сме излезли от кризата. Но сблъсъкът с пика на кризата наближава и пътят към грешките е много широк, отбеляза синият лидер.  

Костов заяви, че сините подкрепят правителството в борбата му с организираната престъпност, но изрази съмнения в искреността на подкрепата на „Атака”. „Безкористната подкрепа не може да бъде безусловна”, каза Костов и пожела на Борисов да засили реформаторската си политика.

/БЛИЦ

Ние сме с прекомерен дефицит, Естония - готова за еврото

 


Сходни връзки

Иван Костов: Борисов да накаже клакьорите, които го оставиха неинформиран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди