изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:30 EEST
Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, е неутрализирана от служители на ГДБОП    
Ред и сигурностСпециализираната операция на служители на отдел “Наркотици” в ГДБОП е проведена под наблюдението на прокурор от СГП. Тя била насочена към неутрализиране на престъпна група, занимавала се с разпространение на дрога на територията на София. В хода на разследването спецполицаите установили, че членовете на престъпната група пласирали основно амфетамин и марихуана, а за целта били наели апартаменти на различни адреси в столицата.

 След внимателно организирани оперативни действия, вчера към 14 часа в кв. “Павлово” в момент на наркосделка били задържани Л.П. /25 г./ от София и партньорката му М.Д. /49 г./ от Своге. При претърсването в дамата спецполицаите намерили две найлонови торби със зелена тревиста маса с общо тегла 400 грама, които били подготвени за разпространение от дилъри от групата. След задържането на двамата, антимафиотите атакували апартамент в кв. “Лагера”, в който заварили В.Б. /27 г./ - криминално проявен за притежаване на наркотични вещества, и Ц.С. /29 г./ - двамата от София. В апартамента открили около килограм амфетамин, 400 грама марихуана, множество мобилни телефони, предплатени сим карти, големи суми пари и бележник, в който били записвани продажбите на наркотиците. По данни на експерти цената на 1 килограм марихуана на черния пазар възлиза на 16 000 лева.
Спецполицаите работили по информация, че част от пласираната марихуана се отглеждала от бащата на Л.П. Затова към 16.00 часа  пристъпили към задържането на Л.К. /56 г./ и претърсване на къщата му в района на община Своге.Там те открили специално пригодена стая, в която растенията в саксии били достигнали височина от около 2 метра. Намерени и иззети са и около килограм вече суха маса от дрогата, приготвена в пликове за разпространение, бойна пушка с голямо количество боеприпаси, за която мъжът нямал разрешително.
По случая е заведено досъдебно производство. Петимата членове на организираната престъпна група са задържани с полицейска заповед за 24 часа, работата по документирането на случая продължава.
 


Сходни връзки

Организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици, е неутрализирана от служители на ГДБОП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди