изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:26 EEST
Отнемат правото на България да търгува с парникови газове    
Европейски съюзСтартирана е процедура за отнемане на акредитацията на България за търговия с парникови газове. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова на конференция „Топлоенергетика и климат"", предаде агенция КРОСС.     Акредитацията се отнема от Прилагащ орган по наблюдение на изпълнението на Протокола от Киото.


    Караджова обясни, че е получено писмо за оценката на наличието на парникови газове в страната ни с много препоръки за намаляването им. До 2009 обаче година нищо не се е направило в тази посока.
    „Въпросът е за имиджа, който имаме. Въпросът е, че сме чудесна държава, с чудесни хора и с погрешни решения, престъпно бездействие и тотална некомпетентност", заяви министърът. Караджова обясни, че новото правителство знае за проблема още от септември миналата година. Започнала е работа по изпълняването на препоръките, но това не е било оповестено публично, тъй като „имахме надежда, че ще се справим". „Докладът е съкрушителен", коментира още Караджова.
    Екоминистърът каза още, че бизнесът отдавна е уведомен за тази опасност и предприятията вече са направили сделките си за тази година, така че няма да има ощетени.
    До 30 юни България все още ще може да търгува с парникови газове. След два-три месеца ще бъде направена проверка дали страната ни изпълнява препоръките. До края на ноември България може да възвърне правото си на търговия с емисии.
    Министър Караджова обеща, че ще се положат всички усилия страната ни да си върне правото да търгува с парникови емисии. http://www.bgfactor.org
 


Сходни връзки

Отнемат правото на България да търгува с парникови газове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди