изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:31 EEST
ГЕРБ прокарали лобистки текст в Закона за автомобилните превози    
ПарламентТранспортната комисия в парламента е приела лобистки текстове в Закона за автомобилните превози, с които отпадат изисквания към автобусите, които извършват превоз на организирани групи деца. Това обяви парламента в петък депутатът от Синята коалиция Иван Иванов. На заседанието на комисията по транспорт преди ден депутатите на ГЕРБ приели поправка в закона, с която отпада изискването тези автобуси да имат издадено удостоверение за категоризация по системата за международна класификация на автобусите за туризъм на Международния съюз по автомобилен транспорт.

Това изискване към автобусите бе прието след трагедията на 4 април 2004 г., когато 12 деца загинаха в река Лим. Тогава специална анкетна комисия в НС излезе с препоръки, след които бе приет текст, съгласно който такива превози на деца или ученици могат да се извършват само в светлата част на денонощието и с автобуси, за които има издадени удостоверения за категоризация.

Това изискване наложи строги ограничения върху извършването на екскурзии с деца, които биха били поставени в риск ако пътуват с 20-30-годишни автобуси, обясни Иванов.

“За голямо съжаление, явно под силен лобистки натиск, ГЕРБ прие текст на първо гласуване, с който се премахват тези изисквания, които се предявяват към автобусите, извършващи организирани екскурзии за деца”, каза Иванов.

Той добави, че Синята коалиция ще предложи поправка между първо и второ четене на законопроекта, с която да спре текста.

Законопроектът е внесен от Министерски съвет по предложение на ресорното министерство - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения.

Депутатът Ваньо Шарков призова колегите си от ГЕРБ “да не си играят с огъня”. “Има незараснали рани. Има белези, които още стоят и призовавам колегите от ГЕРБ да спрат този гнусен лобизъм, защото преди дни заедно с родителите на загиналите деца бяхме на мястото на трагедията при река Лим. Нищо там не е забравено”, каза Шарков като показа снимка от трагичния инцидент.

“Колеги от ГЕРБ и тези от "Атака", които са го подкрепили, престанете да си играете със съдбата на хората, които загубиха децата си в Лим. Нека да не създаваме предпоставки за нови трагедии”, каза още депутатът. http://www.mediapool.bg/

 


Сходни връзки

ГЕРБ прокарали лобистки текст в Закона за автомобилните превози | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди