изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:21 EET
ЕВРОДЕПУТАТ СЕ АНГАЖИРА С КАУЗАТА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеЕвродепутатът Мария Неделчева гостува вчера във Висше училище Международен колеж, където изнесе лекция на тема "Накъде след Лисабон? Роля и перспективи пред младите европейци". На срещата бе и кметът на Добрич Детелина Николова.

Г-жа Неделчева е член на Комисиите по земеделие и развитие на селските райони и на Комисията по петиции и заместник-член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и на Комисията по права на жените и равенство между половете. Тя е и член на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС и зам.-председател на Комисията по социални въпроси и околна среда  на Асамблеята, както и заместник-член в Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Турция. Мария Неделчева осъществи пътуването и участието на българските студенти в проекта "Модел на Европейския съюз" в Европейския парламент, в който участва и студентката във ВУМК Нина Иванова.
В самото начало на срещата Мария Неделчева се ангажира да подкрепи инициативата за създаване на Висше агробизнес училище в Добрич. В своята лекция евродепутатът постави акцент върху Общата селскостопанска политика на ЕС в контекста на Лисабонския договор. Тя подчерта, че сега е моментът да изказваме своето мнение като даде за пример Интернет сайт, в който всички граждани на ЕС могат да дадат предложения относно целите и приоритетите. Този дебат е много важен. Досега преобладаваше гласът на старите държави-членки, където има много критики за Общата селскостопанска политика - например, свързани с преките плащания, обясни М. Неделчева. Тя посочи, че има няколко чувствителни области. Например, за България това е тютюнопроизводството, а общото европейско настроение е то да не се субсидира. М. Неделчева коментира също така развитието на селскостопанските райони в контекста на опазването на околната среда.
 


Сходни връзки

ЕВРОДЕПУТАТ СЕ АНГАЖИРА С КАУЗАТА ЗА ВИСШЕ АГРОБИЗНЕС УЧИЛИЩЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди