изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:01 EET
ТАРАШАТ "АЛВИНА" ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ    
Ред и сигурностСхема за избягване на плащане на акциз при търговия със спирт е разкрита при операция на ГД “Криминална полиция”, съобщи МВР.


В операцията са участвали и сектор "Икономическа полиция" и звено "Борба с организираната престъпност" към Областната дирекция на МВР в Добрич, от директора комисар Стефан Йончев НДТ научи, че става дума за фирма "Алвина" ООД.
Разплитането на далаверата започнало рано вчера сутринта, когато на Околовръстния път и разклона за кв. ”Кремиковци” в София бил спрян товарен автомобил “Мерцедес”, шофиран от 47-годишен жител на Добрич. При проверката на тира в багажното му отделение полицаите открили два бидона със спирт от по 1 000 литра. НДТ научи, че спиртът бил 96-97-градусов. Водачът представил стокова разписка, в която била записано, че превозва препарат за почистване на индустриални подове. Той признал, че стоката взел от цех за производство на алкохолни напитки в с. Световрачене и че превозваният спирт служи за производство на алкохолни напитки. Експерти поясняват, че цената на намереното количество е около 20 000 лева. В документът било отразено, че получател е "Алвина", в която 47-годишният мъж работел като шофьор. В кабината на товарния автомобил е открито и пластмасово шише от литър и половина с течност, с помощта на която спиртът променял цвета си.
Операцията продължила и в склада в Световрачене, в който е установено, че 39-годишен служител е съставил документа с невярно съдържание, като преди това е унищожил друг за превоз на стоката. Успоредно с тази акция е проведена и операция в Добрич, която започнала в 6 часа сутринта. Извършена е проверка в "Алвина". Там били открити и голямо количество есенции, използвани в производството на спиртни напитки. При проведените разговори управителите дали противоречиви отговори за превозваната стока и придружаващата я разписка. Изясняват се противоречията в показанията им, осчетоводяването на търговската сделка между двете дружества, произходът на спирта и всички останали детайли, които имат отношение към случая. Образувано е досъдебно производство. НДТ


 


Сходни връзки

ТАРАШАТ "АЛВИНА" ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТАРАШАТ "АЛВИНА" ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НЕЛЕГАЛЕН АЛКОХОЛ
Автор: Anonymous да 2010-05-14 @ 16:42 EEST
Два бидона от по 1000 литра? Да не ловите балъци? ... А и такава операция не би трябвало да е обект на медиите, при това на 2-3 ден.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди