изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:57 EEST
Глоба от 1000 лв. чака собственик на зарязана на улицата стара кола    
Парламент

Депутатите вдигнаха драстично глобите за гражданите, фирмите и кметовете в закона за управление на отпадъците. Скокът за обикновените хора е двоен. Така например собствениците на зарязан на улицата стар и неизползван с години автомобил ще плащат до 1000 лв. Същото е наказанието и за изхвърляне на боклуци от прозорците.



Въпреки че досега глобата бе по-малка, тя не се събираше, тъй като инспекторатите на общините не успяват да осигурят хора за проверка. 1000 лв. става и глобата за изхвърлени битови и строителни отпадъци на непозволени места.

До 100 хил. лв. ще отнесе юридическо лице или едноличен търговец, ако от началото на 2011 г. не прави отчисления за депонирания отпадък в регионалните депа. Глобата е за общините, участващи в сдружения за управление на регионалните депа, но на практика ще удари и данъкоплатците.

Санкция няма да търпят общини, депата на които имат по-малко от 10% свободен капацитет към 1 януари 2011 г. или срокът за преустановяване на депото им е преди началото на 2012 г.

Глоба от 20 000 лв. се предвижда за кметове, които не предприемат действия за изграждане на ново депо или закриване на вече изчерпано. Тя бе сериозно оспорвана в екокомисията. Срещу нея възразиха и от сдружението на общините, защото общинският съвет може да препъне градоначалника. Вчера обаче текстът мина в пленарната зала без дискусии.

Публикуването на текстове от електронното издание и съответните форуми е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. http://www.segabg.com
 


Сходни връзки

Глоба от 1000 лв. чака собственик на зарязана на улицата стара кола | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди