изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:17 EEST
Шумно арестуван полицейски син се връща в бизнеса с регистрации на автомобили в КАТ    
НовиниАкцията на МВР "Регистраторите" е утъпкала пътя, по който Нестор Несторов, син на бившия шеф на столичния КАТ, се връща в "играта" с регистрирането на автомобили. Според отлично информирани източници на Mediapool, запознати с работа както в самия КАТ, така и с тази в района около него, Несторов е извършил десетки пререгистрации на всякакви автомобили.

През 2006 г при шумна акция на МВР Нестор Несторов бе задържан с още няколко човека по обвинение, че ръководил престъпна група, която се е занимавала с уреждането на по-бързи пререгистрации на автомобилите (срещу заплащане новият собственик на колата не се реди на километричните по това време опашки в КАТ, а ги заобикаля – бел.ред.) и е помагала за заличаване на наказания за пътни нарушения, включително възстановяване на контролни точки на шофьори, употребили алкохол.

Освен Несторов към наказателна отговорност бе привлечен и баща му Илия Илиев, който бе шеф на КАТ по същото време. Тогава с поста си се разделиха още заместникът на зам.- шефът на КАТ Томи Томов и Илияна Стоименова от отдела за наказания на заловени пияни водачи.

Тогава не кой да е високопоставен фактор в МВР, а самият шеф на антимафиотите по същото време Ваньо Танов (сега началник на Агенция "Митници" бел.ред.) заяви, че Илия Илиев не само е знаел, но и е помагал на сина си при измамите с регистрация на автомобили.

Разследващите твърдяха, че освен с подмяна на табели, Несторов се е занимавал и с фалшиви документи на внесени от чужбина коли. Автомобилите се регистрирали във фирмата на доведената му сестра, след което е били преустройвани в по-малки или по-големи, като са им добавяни или махани задни седалки. Това е ставало без превозното средство да премине задължителният ТЕХНОТЕСТ, като по този начин се ощетява държавният бюджет.

Автомобилите са се преработвали в по-големи и се регистрирали в транспортни фирми. Така вече се приема, че те служат за превоз на пътници, а фирмата си тегли платения ДДС и не плаща мито. По този начин били преустройвани джипове на БМВ, "Ауди" и "Фолксваген", които струват до 200 000 евро.

Преустройството се извършвало веднага след минаването на митницата и преди регистрацията на автомобила. Легално такова преустройство се извършва от специална комисия, а Несторов имал нейни печати, с които съставял фалшиви документи за пред КАТ, твърдяха разследващите. При акцията от МВР съобщиха, че са иззети печати, митнически декларации, празни протоколи и др.

След цялата медийна пушилка и кратък престой в ареста, обвиненията срещу Несторов и арестуваните му приятели се запиляха. Пред съда бе изправен само баща му Илия Илиев. С делото се занимаваха военните магистрати. На първа инстанция той бе оправдан, а на втора получи условна присъда, която бе потвърдена от Върховния касационен съд. Наказанието обаче бе само за за осуетяване на наказателно преследване срещу 11 лица, заловени да шофират с повече от 1.2 промила алкохол в кръвта.

Всеки гражданин, на когото му се е налагало поне веднъж да се сблъсква с бюрокрацията в КАТ-София (не бива да се отричат усилията за нейното преодоляване) е виждал различни момчета, които минават пред опашките и вършат работа, говорейки си на "ти" със служителите зад гишетата.

МВР явно опитва да се справи с тези проблеми, но засега успехите са ограничени.

Преди две седмици при поредната операция бяха арестувани шест човека, които се занимават с посредническа дейност в КАТ, която по принцип не е забранена. Дали ще им се докажат някакви престъпление предстои да видим, но адвокатите им убедено твърдят, че разследващите не разполагат с доказателства.

Така или акциите срещу едни посредници при регистрациите на автомобили, отварят място за нови "играчи" или за завръщането на старите.

http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Шумно арестуван полицейски син се връща в бизнеса с регистрации на автомобили в КАТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Шумно арестуван полицейски син се връща в бизнеса с регистрации на автомобили в КАТ
Автор: Anonymous да 2010-05-16 @ 10:22 EEST
А в Добрич нямаме ли ''регистратори"?...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди