изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:41 EEST
Вулканът AC/DC изригна и в България    
Култура Мечтата на повече от 3 поколения рок фенове се сбъдна, след като австралийските легенди AC/DC най-накрая дойдоха и ги зарадваха с двучасово незабравимо шоу, след което спокойно можем да кажем, че Ангъс Йънг и компания "покориха" България.

Над 60 000 родни фенове на хард рока, голяма част от които със светещи рогца на главите си, драха гърла с Брайън Джонсън и компания на Националния стадион „Васил Левски” и станаха свидетели на един от най-яките концерти, правени някога в България. Няма никакво съмнение, че по-младите фенове със сигурност ще разказват дори и на внуците си за този грандиозен спектакъл на легендите AC/DC, стъпили за първи път на българска земя и усетили огромната енергия, която излъчваха родните фенове на тежката музика. За да видят изригването на Ангъс Йънг и невероятното му соло, на този рок празник бяха дошли хора от различни поколения, от различни краища на България и фенове дори от съседните балкански страни.

Още преди да се напълни стадиона около 19:30 часа излезе подгряващата група „Конкурент”, която свири близо 50 минути. Емил Анчев и компания изпълниха най-големите си хитове като “Конкурент” и “Дай шанс” и “Дай ми време”. Публиката обаче се държеше така, сякаш на сцената няма никой. Феновете не спираха да се наливат с бира и да се подкрепят със сандвичи, докато отброяваха последните минити до момента, в който след кратка анимация на големите екрани Rock’N’Roll влакът на AC/DC катастрофира на огромната сцена и Ангъс Йънг и компания започнаха да свирят едноименното парче “Rock ‘N Roll Train” от последния албум на групата „Black Ice” от 2008 година. В този момент Националният стадион „Васил Левски” изригна, като 60 000 рок фенове крещяха от радост, че след толкова години най-после виждат своите любимци и на родна земя.

В продължение на 2 часа AC/DC зарадваха публиката изпълнения от времената, когато вокалист на групата бе покойният Бон Скот, композиции от последния студиен албум “Black Ice”, както и с най-големите си хитове, откакто с групата е Брайън Джонсън.

След “Rock ‘N Roll Train” последваха изпълненията на “Hell Ain’t a Bad Place To Be”, “Back In Black” и „Big Jack”, за да се стигне до “Dirty Deeds Done Dirt Cheap”, с което Брайън Джонсън поздрави специално София и България. Точно по време на това парче на сцената бе хвърлен и българският флаг, взет от Брайън Джонсън, който го развя гордо пред всички, както би го направил и един истински българин. Малко след това Националният ни стадион бе разтърсен от силен гръм и феновете буквално пощуряха, чувайки първите акорди на „Thunderstruck”. Последва и любимата на няколко поколения “The Jack”, по време на която за първи път на големите екрани бе показана и публиката от терена, като бе наблегнато най-вече на останалите само по сутиен момичета, качили се на раменете на своите приятели. В същото това време Ангъс Йънг направи специалния си стриптийз, в края на който остана по боксерки и на задника му лъсна цветният надпис AC/DC.

Феновете видяха още и как Брайън Джонсън след огромна засилка разлюля камбаната от ада, за да започне парчето „Hells Bells”, на което отново всички драха гърла заедно с него. Последваха хитът от последния албум „War Machine” и неостаряващото парче “High Voltage”. Разбира се, австралийските легенди не пропуснаха да изпълнят “You Shook Me All Night Long” и “Whole Lotta Rosie”, по време на която огромната надуваема Рози буквално бе яхнала локомотива на Rock’N’Roll влака. В края на официалната част от концерта бе изпълнено “Let There Be Rock”, а Ангъс Йънг направи едно безкрайно соло, продължило над 10 минути, в които той не спря да скача, пада и да се въргаля земята, като през цялото време не спираше да свири. След няколко минути мълчание последва и бис, в които бяха включени изпълненията на “Highway to Hell” и “For Those About to Rock – We Salute You”. Топовни истрели пък сложиха край на грандиозното шоу, което бе изпипано толкова добре, че да задоволи и най-претенциозните рок фенове.

Всички фенове на рока, които са изпуснали този незабравим концерт, наистина има за какво да съжаляват, защото едва ли скоро ще видим отново легендите AC/DC в България.

Ето и пълният сетлист на концерта от Националния стадион „Васил Левски”:

01. Rock N' Roll Train
02. Hell Ain't a Bad Place to Be
03. Back in Black
04. Big Jack
05. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
06. Shot Down in Flames
07. Thunderstruck
08. Black Ice
09. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot to Thrill
12. War Machine
13. High Voltage
14. You Shook Me All Night Long
15. T.N.T.
16. Whole Lotta Rosie
17. Let There Be Rock
Бис:
18. Highway to Hell
19. For Those About to Rock (We Salute You)

Георги Красимиров Георгиев, БЛИЦ

 


Сходни връзки

Вулканът AC/DC изригна и в България | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вулканът AC/DC изригна и в България
Автор: Anonymous да 2010-05-15 @ 14:26 EEST
Велики са

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди