изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:25 EEST
Президентска партия излезе втора в анкета    
Политика
Несъществуваща партия с лидер президента Георги Първанов би била втора политическа сила и може да събере 13.3 на сто подкрепа. Това сочат резултатите от студентско проучване на общественото мнение, проведено в Русе, съобщи БТА. Ако в периода 1-9 май е имало парламентарни избори, в града ГЕРБ би получила около 53 на сто подкрепа и най-вероятно би получила абсолютно парламентарно мнозинство.


По повод коментарите, че подготвя нов политически проект, президентът Георги Първанов заяви днес в Шумен, че засега има още много друга работа, за да се занимава с подобни неща.
Преди няколко седмици, макар и недоизказано, държавният глава допусна връщането си в политиката след края на мандата му и сблъсък на избори с Бойко Борисов. Рано или късно може би ще се срещнем някъде на избори, каза Първанов.

Икономическият експерт Кольо Парамов, близък до премиера, дори направи прогноза, че ще се сформира нова партия, в дъното на която стои президентът. Лансира се нов политически проект и най-вероятно Ивайло Калфин ще бъде номиниран за лидер, посочи Парамов през март.

Според проучването на русенските студенти БСП е събрала подкрепата на едва 9.5 на сто от участниците в допитването.

Преди седмица, запитан дали се страхува, че една партия на Георги Първанов би убила БСП, лидерът на социалистите Сергей Станишев бе категоричен, че няма подобни страхове. Той оцени президента като един от авторитетните политици, но изрази съмненията си, че избирателите на БСП ще се насочат към друг проект.

Студентското проучване поставя "Атака" и Синята коалиция на почти изравнени позиции, съответно с 6.1 на сто и 5.1 на сто подкрепа.

Анкетираните са отбелязали като най-силни страни в управлението на ГЕРБ политиката в областта на вътрешните работи - 71.4 на сто, външните работи - 48.4 на сто, политиката в областта на усвояването и управлението на средствата от ЕС - 46.4 на сто. Според резултатите от допитването секторите на икономиката и финансите не са сред силните страни в управлението на ГЕРБ. DIR.BG

 


Сходни връзки

Президентска партия излезе втора в анкета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди