изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:11 EEST
КАЛИАКРА ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА    
Спорт
Отборът на Калиакра /Каварна/ се класира първи в крайното класиране в Източната “Б” група и получи директна виза за “А група. Правото си от следващото първенство да се състезава във футболния елит тимът от Каварна извоюва в последния кръг на първенството, след като завърши у дома си при резултат 0:0 с Миньор (Раднево). През първите минути на двубоя по-агресивни бяха футболистите от Раднево, които на два пъти успяха да застрашат вратата на Калиакра.


Домакините постепенно се отърсиха от вцепенението и наложиха преимущество на терена, като също на два пъти се доближиха до успеха в полето на Миньор.Първата възможност се отдаде на Иван Райчев и Антон Димитров, които се разминаха с топката след центриране на Георги Кючуков. В края на първото полувреме Антон Димитров направи уникален пропуск и вместо да вкара в опразнената врата, върна топката на Антон Димитров.През началото на второто полувреме оловото на притеснението да не допуснат гол продължаваше да тегне в краката на домакините и атаките им не даваха желания резултат. В 71-ата минута Георги Станчев получи възможност за стрелба от 18-19 метра фронтално срещу вратаря на Миньор, но ударът му премина встрани от целта.Последните 15 минути преминаха изцяло в половината на гостите, но никой от домакините не успя да отбележи гола на победата.Така отборът на Калиакра, основан през 1922 година, се изкачва най-високо във футболната си история, като завършва начело на Източната “Б” група и за пръв път ще участва в “А” група. Днес се реализира мечтата на няколко хиляди фенове на Калиакра да видят любимия си отбор наред с футболните ни грандове. Промоцията в елита идва след един неуспешен опит на каварненци през 2008 година, когато завършиха втори и получиха право на бараж срещу втория от Западната “Б” група – Миньор (Перник). Тогава редовното време завърши наравно и победителят беше излъчен след изпълнение на дузпи.

Калиакра /Каварна/ - Миньор /Раднево/  - 0:0

Стадион: Калиакра
Зрители: 2000
Главен съдия: Анатоли Дончев
жълти картони:
Калиакра:  Стоян Стефанов,Добрин Добрев
Миньор: Тодор Динев, Даниел Добриков, Георги Георгиев
Калиакра: Добрев, Бонев, Д. Димитров, Ан. Димитров, Петков 90плюс 2 – Събев), Райчев, Стефанов, Кючуков, Стоилов (59-Михайлов), Садула, Станчев (77-Иванов)
Миньор: Георгиев,Йорданов, Недев, Димитров (67-Колев), Добриков (57-Кьосев), Вълев, Б.Динев (77- Павлов), Тодоров, Т. Динев, Хашев, Каранейчев.
Димитър Апостолов

 


Сходни връзки

КАЛИАКРА ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАЛИАКРА ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА
Автор: Anonymous да 2010-05-16 @ 00:46 EEST
Къде са ръководителите от Добрич? Поне малко да бяхте прихванали от моженето на Цонко Цонев!!!!! Ако не ви се работи за града ни---по-добре си вдигайте такъмите/ гълъбите/ и да ви няма!!!!!!!!!
КАЛИАКРА ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА
Автор: Anonymous да 2010-05-16 @ 12:36 EEST

Браво! Така трябва да се работи!

КАЛИАКРА ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА
Автор: Anonymous да 2010-05-18 @ 23:38 EEST

Така трябва да се работи като ...м матеев разрушителя

Ц. Цонев  за радост нищо не е прихванал от тоя псевдо "строител"


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди