изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:32 EEST
ЛАЙЪНС КЛУБ – ДОБРИЧ, ОТЧЕТЕ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ    
НовиниНа 1 юни приключва Лайънс-годината за всички членове на организацията в международен, национален и локален мащаб, съобщи секретарят на Лайънс клуб - Добрич, Надежда Карапанчева.

В тази връзка неправителствената организация отчита годината, като и през този мандат добричките лъвове приоритетно са продължили работа по основния проект на клуба - профилактика на детското зрение до 6-годишна възраст. В момента той се осъществява на територията на общините Балчик и Крушари, като за първи път прегледи се извършват и в селата Соколово, Сенокос и Оброчище. Клубът е дарил 2 компютърни конфигурации за нуждите на хора с нарушено зрение, които са монтирани  в РБ „Дора Габе”. Осигурени са още 3, които ще бъдат дадени на организации за хора с увреждания извън областния център. Наред с това Лайънс клуб - Добрич, е закупил и дарил 3 специализирани стола за деца с церебрална парализа на Сдружение „Св. Мина”. Сред реализираните дейности са изработването на 33 аудиокниги, предоставени на ХобиСклуб, дарени са велоергометър и лежанка, както и фитнес-топки за нуждите на членовете на клуба. На годишното събрание на Дружеството на слепите лъвовете са осигурили кетъринг за 170-те му членове. За поредна година са дадени 60 месечни стипендии на даровити  деца със зрителни увреждания. Организацията от 2001 г. е спомоществовател и на конкурсите „Сарандев” и „Фолклор без граници”, както и на множество други прояви. “До месец приключва обучението на нашия Голдън ритривър в училището за кучета – водачи, като след неговото „дипломиране”, ще бъде предоставен на подходящ незрящ човек” - заяви секретарят на организацията. Дарените специализирани автомобили от Лайънс интернешънъл на Дома в Крушари и Рехабилитационния център в Добрич ще бъдат обозначени със стикери на организацията.
През новата Лайънс - година клубът от Добрич ще реализира новия си проект - „Майките на Лайънс”, разработен заедно с директора на Дома за медико-социални грижи д-р Евгения Георгиева. Добричките лъвове са събрали и дарили 1000 лв. в помощ на Гого от Тоника. В нов мандат встъпва досегашното ръководство на клуба с президент Ванко Иванов и едно ново попълнение от втори вицепрезидент - Радосвета Драгнева. Изборът е направен на общо събрание на Лайънс клуб - Добрич. В заключение членовете на Лайънс изразяват искрената си благодарност към всички, които са съпричастни и им помагат да реализират добрите дела.

 

 


Сходни връзки

ЛАЙЪНС КЛУБ – ДОБРИЧ, ОТЧЕТЕ ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди