изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:35 EEST
Болници остават без марли и спринцовки    
Здраве
Болниците ще останат на 20 юни без елементарни консумативи, като марля, памук и спринцовки, и без спасителни сърдечни протези, хирургични конци и стави. Причината е, че лечебните заведения са натрупали дълг от 100 млн. лв. към фирмите доставчици, съобщава вестник "Труд".


На 20 май изпращаме предупредителните писма, съобщи Силвия Петрова, шеф на асоциацията на производителите и вносителите на медицински изделия. Организацията им не успя да намери изход от ситуацията на среща със здравната министърка проф Анна-Мария Борисоваа. Тя предложила схема на разплащане, но не можела да покрие дълговете за над 60 млн. лв. на ведомствените болници, обясни Петрова.

Проблемът със задълженията може да се реши само от премиера Бойко Борисов и заместника му Симеон Дянков, които имат думата за цялостното финансиране, категорична е Петрова. Тя имала среща с Борисов на 12 април, но оттогава нищо не се е променило. Само задълженията се увеличавли.

Според Анна-Мария Борисова многото болници в двора на Александровска ще трябва да се обединят. Там са “Майчин дом”, “Св. Екатерина”, университетската детска болница, белодробната, ендокринологията, инфекциозната и “Св. Иван Рилски”. Това било желание и на самите болници. Здравният министър смята, че обединението е много резонно, защото “там има страшно много администрация, която е абсолютно излишна, има много дублажи, а за апаратура си плащат взаимно".  dir.bg

 


Сходни връзки

Болници остават без марли и спринцовки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди