изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:23 EEST
КАЛИАКРА Е ШАМПИОН, ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА    
Спорт

Отборът на Калиакра /Каварна/ се класира първи в крайното класиране в Източната “Б” група и получи директна виза за “А група. Правото си от следващото първенство да се състезава във футболния елит тимът от Каварна извоюва в последния кръг на първенството, след като завърши у дома си при резултат 0:0 с Миньор (Раднево). През първите минути на двубоя по-агресивни бяха футболистите от Раднево, които на два пъти успяха да застрашат вратата на Калиакра. Домакините постепенно се отърсиха от вцепенението и наложиха преимущество на терена, като също на два пъти се доближиха до успеха в полето на Миньор.



 

Първата възможност се отдаде на Иван Райчев и Антон Димитров, които се разминаха с топката след центриране на Георги Кючуков. В края на първото полувреме Антон Димитров направи уникален пропуск и вместо да вкара в опразнената врата, върна топката на Антон Димитров.

През началото на второто полувреме оловото на притеснението да не допуснат гол продължаваше да тегне в краката на домакините и атаките им не даваха желания резултат. В 71-вата минута Георги Станчев получи възможност за стрелба от 18-19 метра фронтално срещу вратаря на Миньор, но ударът му премина встрани от целта.

Последните 15 минути преминаха изцяло в половината на гостите, но никой от домакините не успя да отбележи гола на победата.

Така отборът на Калиакра, основан през 1922 година, се изкачва най-високо във футболната си история, като завършва начело на Източната “Б” група и за пръв път ще участва в “А” група. Вчера се реализира мечтата на няколко хиляди фенове на Калиакра да видят любимия си отбор наред с футболните ни грандове. Промоцията в елита идва след един неуспешен опит на каварненци през 2008 година, когато завършиха втори и получиха право на бараж срещу втория от Западната “Б” група - Миньор (Перник). Тогава редовното време завърши наравно и победителят беше излъчен след изпълнение на дузпи.

След мача с Миньор, отборът на Калиакра получи купа и златни медали за първото си място в групата. Отличията бяха връчени от Благой Калфов - председател на зоналния съвет на БФС и от Иван Манолов - председател на областния съвет на БФС. Фойерверки озариха небето над Каварна. 

Калиакра: Добрев, Бонев, Д. Димитров, Ан. Димитров, Петков /90, плюс 2 – Събев/, Райчев, Стефанов, Кючуков, Стоилов (59-Михайлов), Садула, Станчев (77-Иванов)

Миньор: Георгиев,Йорданов, Недев, Димитров (67-Колев), Добриков (57-Кьосев), Вълев, Б.Динев (77- Павлов), Тодоров, Т. Динев, Хашев, Каранейчев.

жълти картони:

Калиакра:  Стоян Стефанов, Добрин Добрев

Миньор: Тодор Динев, Даниел Добриков, Георги Георгиев

Стадион “Калиакра” - 2000 зрители

Екип на НДТ

 

 

ЦОНКО ЦОНЕВ - СЪС ЗАСЛУЖЕН ЗЛАТЕН МЕДАЛ

 

Кметът на Каварна Цонко Цонев получи златен медал по време на награждаването на футболистите на Калиакра. Припомняме Ви, че благодарение на него, малкото черноморско градче вече може да се похвали и с отбор във волейболната “А” група. Така през есента грандове като ЦСКА, Левски и други отбори ще играят в Каварна,  вместо в областния център Добрич, където през последните години липсва правилна политика в тези два популярни спорта.  

„Наистина беше много трудно. Това бе един футболен маратон, който спечелихме с една секунда в края, срещу един организиран във всички аспекти опонент в лицето на Несебър. Не беше никак лесно, но това беше най-хубавото” - заяви пред Нов спорт кметът на Каварна Цонко Цонев.  

„Трябва да вземем добри, равностойни футболисти. Ще има хора, които ще играят може би в Добруджа или други отбори. Ще има и такива, които ще бъдат привлечени. С тази игра от днешния мач в „А” група ще ни бият като „маче у дирек”. Никой не иска да се излагаме както беше в този мач, защото играхме уплашено.  Като съберем добри футболисти, които играят с душа и сърце, се надяваме да бъдем един от добрите отбори в „А” група. С Филип Филипов сме се разбрали. Няма какво да дискутираме за съвместната работа, остава да говорим за селекцията. Това е човекът с най-голяма заслуга за успеха ни. Такъв треньор и мотиватор е изключително добър специалист за рамките на България, а и не само” - добави Цонев.

„До голяма степен косата ми побеля от футбол. Тая радост, която донесохме на хората и когато паднахме с 2:4 от Балчик, допринесоха с някой бял косъм. Поздравявам хората от Балчик, радвам се, че им доставихме радостта да ни победят. Това ще им е пътеводна светлината, която ще ги води през годината” - каза още кметът на Каварна.

"Като качество очаквах по този начин да се развият нещата. Очаквах едно голямо напрежение да има в нашия отбор, което не е оправдание" - заяви на  пресконференцията след мача треньорът на българското Каляри Филип Филипов.

„Когато е лесно, всеки може. Очаквах го от началото на седмицата този мач. Отборът на Миньор (Раднево) играе много силно като гости. В този мач желанието ми беше да играем по-затворено и напред, ако може да отбележим. Не успяхме. Надявам се догодина с една добра селекция да играем добре в „А” група. Честитя на целия град Каварна влизането в „А” група и на кмета Цонко Цонев” - добави наставникът.

Той посочи, че в понеделник ще има разговор с Цонко Цонев и ще каже вижданията си за селекцията в “А” група, ако запази поста си. НДТ

 

ЦОНКО ЦОНЕВ ПОДАРИ НА ГОЧЕТО... ДЕТСКО КОЛЕЛО

 

Финансовият благодетел на новия член на "А" група - Калиакра - Цонко Цонев не остана длъжен на наставника на Несебър Георги Василев и му го върна тъпкано. В началото на този месец Гочето си изпусна гнева и заяви, че Цонев бил селянин с колело. "Омръзна ми да се занимавам с един абсолютен Андрешко като него. Всеки път, когато отборът му загуби или като ние спечелим, се почват циганските мотиви - ту съдията му е виновен, ту другите не играли честно и така нататък. Само плаче и плаши хората. Уважавам много институцията кмет на Каварна, говоря за човека Цонко Цонев. Този човек е загубил всякакви достойнства. Той е един селянин с колело" - рече Гочето. Василев обаче беше забравил, че който се смее последен, се смее най-добре. В събота Цонко Цонев не само, че имаше повод да се радва на изключителния успех на неговия тим, но и да си го върне на Василев, подарявайки му... детско колело със стабилизатори. С него Несебър да влезе там, където вече е Калиакра. НДТ

 

 

 

"Калиакра" спечели шампионската титла и постигна исторически успех - влезе в елитната национална група по футбол. Денят е 15 май 2010 г.

 

 


Сходни връзки

КАЛИАКРА Е ШАМПИОН, ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАЛИАКРА Е ШАМПИОН, ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА
Автор: Anonymous да 2010-05-17 @ 06:16 EEST
BLIJETE NA CONKO GAZA BLIJETE NE MOJE DA DA SE ZAEMETE DA VIDIM KAKA DA IZPRAVIM DOBRUDJA! DOBRUDJA, DOBRUDJA,DOBRUDJA
КАЛИАКРА Е ШАМПИОН, ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА
Автор: Anonymous да 2010-05-17 @ 09:09 EEST

Убит кон изправя ли се?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди