изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:14 EET
НЕОБХОДИМИ СА НИ МЛАДИ, ПЕРСПEКТИВНИ ФУТБОЛИСТИ, А НЕ ЗАСТАРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ С ВИСОКИ ФИНАНСОВИ ПРЕТЕНЦИИ    
СпортСлед мача Калиакра (Каварна) – Миньор (Раднево) от последния кръг на Източната “Б” група, завършила 0:0 и закрепил тимът му на върха, старши-треньорът на каварненци Филип Филипов посочи какви промени са необходими, за да бъде отборът му конкурентен на останалите състави от “А” група.

Наставникът на Калиакра  каза, че е очаквал подобен развой на нещата, което обаче не е оправдание. “В този мач желанието ми беше да играем по-затворено и напред и ако може да отбележим. Не успяхме. От есента повтарям, че ни е къса скамейката, че нямаме равностойност на доста от постовете в отбора. Като започне мача, няма с какво да подобрим играта си, особено в средата на терена, където зрее футболът. Едни и същи хора играят всеки мач и трудно се издържат 20 мача на суперниво, нормално е да има спадове и когато те настъпят, е задължително да  разполагаш с равностойни техни заместници”.

“В понеделник ще имам разговор с кмета на общината Цонко Цонев, ще кажа какво мога да поема като отговорност в “А” група и, разбира се, вижданията си за селекцията. На Калиакра му трябват футболисти, за да бъде конкурентноспособен на другите отбори. При положение, че ще направим селекцията, аз ще остана в Каварна и ще работя”.

На въпрос на колко състезатели от сегашния състав може да разчита в “А” група Филипов  отговори: “Мисля, че ще има 4-5 човека освободени, а двама от по-младите ще бъдат преотстъпени, защото имат качества и им трябват мачове. Това са 7 човека, което означава, че още толкова хора трябва да се вземат на техните места. Не смятам, че трябва да се търсят скъпи футболисти, застаряващи звезди, състезатели с много високи финансови претенции. За да разчитаме на успех, ни е  необходима перфектен колектив, момчета, които имат потребност да играят футбол, да се развиват и да получат удовлетворение от играта си. Знам, че Калиакра не може да се сравнява с клубове като ЦСКА, Левски или Литекс, така че трудно може да си позволим футболисти от тяхното ниво. По-важното е да изградим един балансиран отбор, в който на всеки пост да има вариативност.”

“През следващото първенство, добави Филипов,  ще търся футболисти на много постове, да не кажа на почти всички. Ако трябва да бъда точен, в момента имаме само един стабилен пост, на който има двама равностойни футболисти. Това е поста “ляв защитник”. Там  Детелин Димитров и Александър Събев показват постоянство и добра игра. Оттам нататък за всеки пост имаме нужда от втори човек. Със сигурност ще търсим и нападател с по-различни качества. В момента имаме нелоши нападатели, но те са по-тежки – тип тарани. Сега ще търсим един по-раздвижен и бърз нападател, за да сменяме различни варианти в играта.  Това, което са играли досега, е прекалено стандартно и не може да разчитаме на успех, в елитната група вече никой не играе с двама тежки нападатели”.

Димитър Апостолов

КАЛИАКРА Е ШАМПИОН, ВЛЕЗЕ В "А" ГРУПА

 


Сходни връзки

НЕОБХОДИМИ СА НИ МЛАДИ, ПЕРСПEКТИВНИ ФУТБОЛИСТИ, А НЕ ЗАСТАРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ С ВИСОКИ ФИНАНСОВИ ПРЕТЕНЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди