изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:57 EEST
Втора матура за зрелостниците    
Образование  По Вариант 1 ще пишат абитуриентите на втория задължителен държавен зрелостен изпит, който е по предмет по избор. Близо 74 000 души се явяват на днешната матура. Изпитът започна в 8.00 ч. и ще продължи четири часа. За учениците със специални образователни потребности продължителността на матурата е с два часа повече.

За втория задължителен държавен зрелостен изпит по избор се тегли номер на един изпитен вариант, който се прилага за всички учебни предмети.

Най-много желаещи има да се явят на матура по География и икономика - 33 846. Следват предметите Биология и здравно образование - 9363 зрелостници, Английски език - 9121 и Математика - 7226.

Сред другите предмети, от които учениците можеха да избират са История и цивилизация, Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда, Философски цикъл, Биология и здравно образование, Руски език, Немски език, Испански език, Френски език, както и Италиански език.

Относно притесненията дали е изтекла информация и за тази матура образователният министър Сергей Игнатов успокои, че са взети всички необходими мерки. „Няма какво повече допълнително от това, което правим. Казахме ви - заключва се в специална каса, ключът е при въоръжена охрана", обясни той. Игнатов изтъкна още, че за тази матура вече е проверил какво се говори във форумите, но по думите му това са предположения, което е нормално за всеки един изпит. http://www.blitz.bg

МАТУРИТЕ ДНЕС: Вариант 2 – тест и верни отговори

Матурата става вход за университетите

 


Сходни връзки

Втора матура за зрелостниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди