изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:10 EEST
Заловиха най-търсения крадец - Розовата пантера    
По света
Генералният секретар на Интерпол съобщи, че е заловен един от най-търсени крадци в света - известен като Пинк Пантер - Розовата пантера.  Черногорският гражданин Радован Йелушич, който участва в множество крупни кражби на бижутерски магазини в Токио, Париж и Лондон, е арестуван в Италия, предаде БГНЕС.


"С неговото задържане ясно се доказва, че има ефиктивна работа от страна на полицията в Черна гора и Италия за разбиване на престъпната банда", каза изпълнителният директор на Интерпол Жан-Мишел Люботен.

39-годишният Йелушич е задържан в Рим от италианската полиция. Той е бил с фалшив хърватски паспорт, но самоличността му е потвърдена след серия от експертизи. Той се смята за най-големия специалист в бандата.

Преди около 15 дни на границата между Сърбия и Черна гора пък е арестуван 24-годишният Боян Вучевич - един от най-близките сътрудници и тартор на престъпната банда "Розовата пантера".

Срещу Йелушич имаше издадени няколко заповеди за арест от държави като Япония и Кипър. От Интерпол съобщиха, че в централата на агенцията в Лион, Франция, е бил създаден специален отдел, който се занимавал в издирването на членовете на бандата. Според експертите само за последните 10 години бандата е откраднала бижута поне за 250 млн. евро.
Британската полиция даде наименованието на престъпната група през 2003 година, когато в Лондон бе откраднат един от най-скъпоценните диаманти, който по-късно бе открит скрит в крем за лице, също както в популярния филм на Блейк Едуард "Розовата пантера".

Миналия месец кипърски съд осъди на 9 месеца затвор черногорски гражданин, член на бандата, който се издирва за огромни кражби от властите в Испания, Бахрейн, Япония и ОАЕ.
Миналата година други трима членове на "Розовата пантера" получиха по 15 години затвор във Франция. dir.bg
 


Сходни връзки

Заловиха най-търсения крадец - Розовата пантера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди