изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:37 EEST
125-И КОНЦЕРТ ИЗНЕСЕ СЪСТАВ "ДОБРИЧ"    
Култура125-ия си самостоятелен концерт, озаглавен "Толкова години ние пеем все за вас", изнесе съставът за стари градски шлагери "Добрич" с ръководител инж. Валентин Славов.


Той бе една от проявите, посветени на 140-годишнината от създаване на читалище "Йордан Йовков". Съставът зарадва своите почитатели с песните "Вероника", "Анастасия", "Криза", "Любовта си отива", "Танго ноктюрно", "Село Бреница", "Свири, циганино клети" и др.
Състав "Добрич" е излязъл за първи път на сцена, за своя първи концерт, на 10 април 1994 година. Когато към 125-те концерта се прибавят участията с други състави, поздравления, фестивали, радио и телевизионни предавания, цифрата ще се увеличи поне още три пъти по толкова. През всичките тези години състав "Добрич" е разнасял красивия градски шлагер на безброй сцени из страната и чужбина. В Норвегия е прожектиран неговият  филм за Нова година в предаването "Минаха години", гостувал е и в Украйна. Изпълнителите могат да се похвалят, че техните изпълнения са слушани от повече от 50 000 души. Събрани са, разучени и съхранени повече от 100 шлагера - стари и такива от съвременни композитори.
В концерта взеха участие и малките таланти от сдружение "Ръка за таланта" с председател и вокален педагог Стефка Димитрова. НДТ
 


Сходни връзки

125-И КОНЦЕРТ ИЗНЕСЕ СЪСТАВ "ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди