изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:47 EEST
И. МИХАЙЛОВ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТРОТЕЛНАТА КАМАРА    
НовиниНа провелото се в края на миналата седмица отчетно-изборно събрание на Областното представителство на Камарата на строителите в България /ОП на КСБ - Добрич/, добричките членове отново преизбраха за председател досегашния ръководител на браншовата структура и управител на "Жилфонд-инвест" Илия Михайлов.

Пред строителния бранш Михайлов представи отчета на ОП за 2009 г., като отбеляза, че кризата най-сериозно е засегнала именно строителния бранш. Въпреки това членовете на браншова организация от региона отчитат, че общият им брой в професионалния регистър е 110 фирми, разпределени съответно по групи и категории.
След изтичане на срока за потвърждение в професионалния регистър, в ОП-Добрич, има 20 заличени фирми, като причините са както неспазен срок за потвърждение, така и тежката финансова криза и липсата на работа. Общият брой отпаднали от членство фирми за цялата 2009 г. са 55, признават от камарата. Причините за отпадането на тези 55 дружества са комплексни - намаляване обема на работа, спиране на дейността и не на последно място увеличената такса членски внос  от 200 на 800 лв. за фирмите, които не са вписани в Централния професионален регистър на строителите, сочи още отчета.
През отминалата година ОП на КСБ камара е подпомогнало пряко честването на 50-годишнината на професионалната гимназия по строителство и архитектура в Добрич. Въпреки кризата строителите са дарили през м.г. общо 16 900 лв., сочи още отчетът, основно за изграждането на храм "Св. Кл. Охридски" - 11 500 лв., честването на 50 г. ПГСА "П.Пенев" и участието на гимназията по проект "Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система". Предстои на гимназията да бъде дарен и компютър. От 2 г. местната структура на КСБ заедно с Център за професионално обучение към "Просперити" ООД организира и провежда курс за длъжностни лица по безопасност и здраве.
Все още стои открит въпросът с участието на представител на ОП на КСБ - Добрич, в комисиите, при провеждане на различни търгове за обществени поръчки от общините в областта. И. Михайлов, който е и член на УС на КСБ, предложи Общото събрание да приеме като решение предложение до областния управител на Добрич и кметовете от областта за включване на представители на камарата при организиране и провеждане на търгове за обществени поръчки, като ръководството на ОП да подготви текста и да го изпрати по места до 20 май. Отчетени бяха проведените срещи с кметове по общини по повод силно стеснения пазар в бранша, в рамките на които кметовете са изразили готовност за съвместна работа с фирмите по проекти, казва И. Михайлов.
ОС на КСБ поставя акцент върху притесненията на бранша, който заради липса на работа, масово освобождава квалифицирана и опитна работна ръка. Планирани са срещи с главните архитекти от региона с цел обмен на информация за възможности, свързани с инвестиции на обекти от страна на физически и юридически лица. Желанието на Камарата заедно с главните архитекти е да бъдат обсъдени всички обекти извън обсега на приетите програми на общините. В програмата за настоящата година са заложени редица мероприятия, целящи както подпомагане на строителния бранш в условия на криза, така и подобряване на организационната дейност на Областното представителство на строителната камара.
 


Сходни връзки

И. МИХАЙЛОВ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТРОТЕЛНАТА КАМАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди