изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:35 EEST
Закон вади на показ собствениците на вестници    
ПолитикаВ новия медиен закон, който ще включва и печатните медии, ще има категорично изискване за прозрачност на собствеността.Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Шестата световна среща на българските медии във Виена, цитиран от БНР. Работна група подготвя предложения за промени в закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, съобщи още премиерът. Борисов поясни, че с промените ще се изисква категоричното посочване на собствениците на средствата за масова информация.

Премиерът посочи, че кабинетът ще предложи и нов закон, регламентиращ дейността на електронните медии, съобщи БТА. Той отбеляза още, че правителството активно търси възможности за пълно усвояване на средствата, отпуснати от Европейската комисия за медиите. Разчита се на експертната помощ на представителите на медиите, за да могат средствата за масова информация, особено в условията на икономическа криза, да разполагат с подобно финансиране.
Имам опасение, че предишното правителство така е изразходвало парите по това перо, че те изобщо не са стигнали до медиите, а са били оползотворени от рекламни и пиар агенции, заяви в изказването си на форума премиерът.

"От медиите разбирам, всъщност чии корпоративни интереси сме нарушили в края на деня”, каза още Борисов, цитиран и от БЛИЦ. "Много бяха изданията, които атакуваха мен лично и ГЕРБ по много неприятен начин и всички очакваха реванш след изборите, но се случи точно обратното. Ние сме създали комфортна среда за всички медии и към никого не съм проявил реваншизъм”, категоричен е премиерът.

Шестата световна среща на българските медии официално беше открита от премиера Бойко Борисов в присъствието на кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Виена Михаел Хойпъл. Двамата са отбелязали, че форумът е прекрасна възможност за създаване на нови контакти и взаимоотношения, които да допринесат за развитието на двете европейски столици. Форумът е организиран от БТА и Асоциацията на българските медии по света. dir.bg

 


Сходни връзки

Закон вади на показ собствениците на вестници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди