изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:23 EEST
Гърция получава утре 14.5 млрд. евро помощ от ЕС    
Европейски съюз

Гърция трябва да получи утре първия транш в размер от 14.5 млрд. евро от отпуснатия от ЕС заем, с който да финансира изплащането на дълга си, съобщи източник от гръцкото министерство на финансите, пожелал анонимност. Изявлението потвърждава достоверността на публикуваната днес в гръцките медии информация за получаването на транша.



 

Парите ще пристигнат утре към обяд, малко преди падежа на облигационен заем на стойност 9 млрд. евро, писа днес ежедневника "Та неа". Падежът на облигационнния заем, чиито вноски гръцкото правителство призна в края на април, че не може да плаща, е на 19 май.

На 12 май Националната банка на Гърция получи 5.5 млрд. евро, първия транш от финансовата помощ от Международния валутен фонд /МВФ/ в рамките на международния механизъм в подкрепа на Гърция, чиято цел е да предотврати фалита на страната.

Гърция поиска отпускането на първи транш в размер от 20 млрд. евро /5.5 млрд. евро от МВФ и 14.5 млрд. евро от ЕС/ от пакета помощи на обща стойност 110 млрд. евро /80 млрд. евро от ЕС и 30 млрд. евро от МВФ/ със срок от три години.

Вторият и третият транш от заема, всеки в размер от 9 млрд. евро, от които 6.5 млрд. от ЕС и 2.5 млрд. от МВФ, се очаква да бъдат отпуснати съответно през септември и декември.  БТА

http://www.darikfinance.bg

 


Сходни връзки

Гърция получава утре 14.5 млрд. евро помощ от ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди