изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:38 EEST
Свидетел срещу Братя Галеви пратен на заточение    
НовиниДупнишкият свещеник отец Методий, който има смелостта да разкаже заедно с колегата си отец Ивайло за терора на братя Галеви пред състав на Кюстендилския окръжен съд по мегапроцеса срещу ексбаретите и техните гардове, бе отстранен от поста свещеник в катедрален храм “Свети Георги” и пратен в две от най-пустите и безлюдни села на Бобовдолска община - Горна и Долна Козница, пише в. "Струма".

Решението е отпреди 2-3 дни, потвърди самият свещеник, потресен от новия удар срещу него, инспириран от подсъдимите за организирана престъпна група. Минути след делото, както “Струма” писа, той и отец Ивайло бяха заплашени от мутри с черен джип с думите: “Мръсни попове, ще бъдете разстреляни”. Цяла Дупница знае, че архиерейският наместник отец Георги Паликарски изпълнява разпорежданията на консултантите, които са и църковни настоятели в църквата “Свети Георги”.

Бях повикан лично от Паликарски с думите: Преназначават те от София, заминаваш в Горна Козница. Отидох на място и видях, че там съществува малка църква без ток, без вода, а жителите общо на двете села са около 50 старци. За мен това значи уволнение, защото заплатата ми на свещеник е 300 лева, а за да пътувам до там, са ми нужни 20 лева на курс и ако си позволя десет пъти да пътувам, това значи да остана без стотинка. Търся си нова работа и моля за помощ, защото ме смазаха. Подложен съм на жесток психически и физически тормоз, на практика няма как да прехранвам семейството си. Учудвам се, че това става със заповед от София. Питам се това знак ли е от Българската православна църква чии интереси обслужва всъщност и на чия страна е във великата борба между доброто и злото. Дано този знак не се превърне в позор, защото аз и всички искрени хора вярваме и бихме желали да служим на истината, каза отец Методий.

Той има богословско висше образование, специалност “Теология”, завършил е и “Психология”. Неговите опасения са свързани с факта, че съпругата му Евелина работи в отдел “Евроинтеграция” на Дупнишката община и същата участ много скоро може да я споходи и тя ще получи заповед за уволнение.

Идват хора при мен, които ми донасят думи на отец Георги Паликарски: С Методий се справихме, до 1 година ще се справим и с отец Ивайло, каза свещеникът, който се надява патриарх Максим да излезе с позиция относно църковните настоятели на Дупница Пламен Галев и Ангел Христов, чиято репутация е считана от Българската православна църква като спорна.

В Дупница хората смятат, че службата и вярата на отец Методий, както и на останалите свещеници, е поставена на изпитание с цел да се открои степента на тяхното просвещение и работа за Бога като в апостолските времена. http://www.blitz.bg

Отец Методий /вляво/ и отец Ивайло


 

 


Сходни връзки

Свидетел срещу Братя Галеви пратен на заточение | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Свидетел срещу Братя Галеви пратен на заточение
Автор: Anonymous да 2010-05-18 @ 09:35 EEST

Ех, че са силни тия братя Галеви, по силни от държавата.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди