изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:35 EEST
С над 130 лева по-ниски са заплатите на добруджанци    
ИкономикаДобрич е на 15-о място по заплати в страната. Това показва анализ на Териториалното статистическо бюро към Националния статистически институт. През първите три месеца на годината наетите в областта са получавали средно 485 лв., което е със 134 лв. по-малко от средното възнаграждение за страната.


Традиционно срещу най-много пари се разписват в столицата, както и в областите Враца, Стара Загора и Варна.
 
Възнагражденията в обществения сектор в Добричка област са 575 лв. и са по-високи от частния сектор, където  заплащането е 440 лв., сочи анализът на статистиците. Спрямо края на миналата година намалението в частния сектор е 2,6%, а в обществения- 2,8 на сто. Най-много пари получават заетите в дейностите "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива", финансови и застрахователни дейности и държавно управление.
 
В основните за региона браншове "Селско стопанство" и "Туризъм"  възнаграждението е съответно 514 лв. и 424 лв. Едва 350 лв. получават работещите в отрасъл "Административни и спомагателни дейности".
 
През първото тримесечие на годината наетите в областта са 33 223. Хората на улицата са се увеличили с 12% спрямо същия период на миналата година. Най-много са освободените в секторите "Операции с недвижими имоти", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Търговия и ремонт на автомобили". Спрямо първите три месеца на 2009 г. най-много работници са освободени в строителството, застрахователната дейност и търговията с имоти. Останалите без работа строители са 32,5%. При застрахователите и имотните брокери процентът на освободените е съответно 30,2 и 27,9 на сто.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

С над 130 лева по-ниски са заплатите на добруджанци | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
С над 130 лева по-ниски са заплатите на добруджанци
Автор: Anonymous да 2010-05-18 @ 10:30 EEST
Има и на МРЗ уважаеми Господа и това не е от вчера от  много по преди .

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди