изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:49 EEST
ДПС топи ГЕРБ в Брюксел    
Европейски съюз
Евродепутатът от ДПС Филиз Хюсменова обяви пред Европейския парламент, че българското правителство нарушава демократичните принципи.


Според Хюсменова правителството на ГЕРБ нарушава европейските директиви, свързани с независимостта на регулаторните и контролни органи, съобщи БНР. Според нея СЕМ и други контролни органи, призвани да следят за гражданските права, се осакатяват.

В България се променят утвърдени завоевания на демократичната ни система като мандат над пет години, възможност за преизбиране, ротационен механизъм за смяна на състава – все мерки, които гарантират независимостта, смята евродепутатката. Намаляването на разходи е единствен аргумент за осакатяването на органите, които се борят срещу дискриминацията, които регулират медиите, защитават конкуренцията, допълни още тя.

Острото изказване на евродепутатката бе по повод решението на управляващите да съкратят членовете на СЕМ и Комисията по фанансов надзор (КФН). В медийния регулатор вече ще има петима членове, вместо досегашните 9. Съставът на КФН се съкращава от 7 на 5 души.

Също в пленарната зала на Европейския парламент Андрей Ковачев от ГЕРБ отговори, че за първи път от началото на прехода в България има правителство, което проявява истинска воля за борба с корупцията. Сегашното правителство се бори с всички законови средства срещу нерегламентираното обвързване на политика и икономика, каза Ковачев.

Според Ковачев отговорът трябва да се търси още в користните намерения на комунистическата номенклатура от края на 80-те години на миналия век, която успя през 20-годишния преход, използвайки репресивния апарат на Държавна сигурност и пипалата си в тогавашната държавна икономика, да превърне своята политическа власт и в икономическа, и да я предаде в ръцете на своите синове и внуци, като запази агентите си в ключови министерства, банки и промишлеността на страната. dir.bg

 


Сходни връзки

ДПС топи ГЕРБ в Брюксел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди