изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:57 EEST
Изчезна обвинен за убийството на отвлечен бизнесмен    
Новини
Соченият за един от убийците на бургаския бизнесмен и шеф на фирма „Гранити" Стоян Стоянов - Стоян Петров-Килъра, е избягал и е обявен за общодържавно издирване. Килъра е и подсъдим за убийството на своя съучастник Манол Хаджиев-Индианеца, с когото изпълнили „мократа поръчка" за ликвидирането на бургаския бизнесмен, пише варненският вестник "Позвънете новини", цитиран от Varna24.bg.


Делото за убийството на Индианеца и на друг член от бригадата за екзекуции - Златко Пенев, започна вчера във Варненския окръжен съд. В съдебната зала се яви само съпроцесникът на Килъра - серийният убиец Недялко Димитров - Момата. Според обвинителния акт той е ликвидирал Манол Хаджиев по заръка на Килъра, който не искал да дели с него парите от убийството на Стоян Стоянов.

Според прокуратурата за смъртта на Индианеца им били обещани 60 000 евро, като двамата взели авансово по 2000. Хаджиев бил поканен през лятото на 2008 г. в къщата на Килъра в село Казашка река, където Момата го застрелял в главата.
Дни след това Килъра убил и Златко Пенев заради спор за имот. Двата трупа бяха изровени във Варненско, след като Момата призна за убийствата в края на 2008 г. Той бе задържан за друга екзекуция - на семейство от Димитровград, а разследващите иззеха от него „Браунинг" със заглушител, с който са извършвани убийствата. В началото на април 2010 г. Момата бе осъден на доживотна присъда без право на замяна за димитровградското убийство.

В хода на досъдебното производство Стоян Килъра не призна за убийствата. След като обаче паралелно разследване го свърза с изчезването на бургаския бизнесмен, нещата се промениха.
„Стоян Петров има качеството на обвиняем за убийството на Стоян Стоянов. Благодарение на неговите обяснения бе намерен и трупът на бизнесмена. Заради доброто му процесуално поведение, мярката му бе изменена в „домашен арест", обясни Диана Кипрова от Варненска окръжна прокуратура, която е наблюдаващ обвинител по делото за убийството на Манол Хаджиев и Златко Пенев. По думите й първия месец Килъра спазвал мярката си, но след това изчезнал.

„Прокуратурата го пусна да избяга, за да не дава показания", заяви Бранимир Балачев, адвокат на бившия съдия Галин Костов, обвинен в поръчителството на убийството на бизнесмена Стоянов. По думите на Балачев Килъра вече е зад граница, а даже нямало издадена европейска заповед за задържането му. „Колегите ми от София, които защитават Галин Костов, са пуснали жалба до Висшия съдебен съвет, с която искат проверка на действията на прокурор Кипрова", каза още адвокатът.

Собственикът на фирма "Гранити" Стоян Стоянов беше отвлечен пред дома си в Бургас през март 2008 г., а тялото му бе открито в средата на октомври 2009 година.  dir.bg

 


Сходни връзки

Изчезна обвинен за убийството на отвлечен бизнесмен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди