изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:07 EEST
Галъп отчете ръст в недоверието към кабинета    
ОбществоПоследното проучване на общественото мнение на „Галъп Интернешънъл" - редовното месечно проучване за май, откроява три факта, които вече могат да бъдат определени и като тенденции. Първият факт е, че доверието към правителството през май е 37%, а недоверието - 48%, пише вестник „Труд".

Подкрепата все още е висока, но ръстът на недоверие е значим. Вече повечето избиратели по-скоро нямат доверие на правителството като цяло, сочат резултатите. Този факт засяга одобрението за ГЕРБ: в момента доверие и недоверие в партията са почти изравнени - 42% на 41%. А допреди няколко месеца я одобряваха над 50 на сто от запитаните. На трето място доверието към Бойко Борисов е 52%, а недоверието - 31%.

Тези факти влияят и на намеренията за гласуване на гражданите. Този месец ГЕРБ губи 4-5%. Партията пак остава на първо място с огромна преднина, но тенденцията на снижаване се забелязва ясно, посочва Галъп. При другите политически сили не са регистрирани значими промени - БСП е с потенциален вот от 13%, а „Атака" губи подкрепа и е на границата на 3 процента.

Галъп отчита ръст и сред хората, които декларират, че няма да гласуват. В месеците веднага след изборите тези отговори варират между 21 и 25%, а сега те са 35 на сто, акцентира Галъп и допълва, че това е знак за "процес на разколебаване, ако не и на разочарование".

В анализа си Галъп изтъква, че картината на разколебаване на електората се дължи до голяма степен на отсъствието на ясен план на управляващите за бъдещето.

http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Галъп отчете ръст в недоверието към кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди